Športová obojživelníčka získala trofej v dvoch športoch: Tituly venovala do neba

Vyhrať majstrovský titul je vrcholom kariéry každého športovca. Niektorí to skúšajú aj vo viacerých športoch, no iba málokto z nich sa ...
  • Zdroj: instagram.com/doboskaaa

Vyhrať majstrovský titul je vrcholom kariéry každého športovca. Niektorí to skúšajú aj vo viacerých športoch, no iba málokto z nich sa vie presadiť vo dvoch súčasne.

FOTOGALÉRIA: Tamara Dobošová

O to viac zarezonuje, keď sa to niekomu podarí. Najlepším príkladom je Češka Ester Ledecká, ktorá získala ako prvá v histórii zlaté olympijské medaily v Pjongčangu 2018 v lyžovaní i snoubordingu. Jej menšou nasledovníčkou je Slovenka Tamara Dobošová (21), ktorá v priebehu dvoch týždňov získala tituly v hokeji aj vo florbale.

Najprv sa tešila v úvode apríla na ľade, keď pomohla k triumfu MHK Martin, v ktorom sa stala najproduktívnejšou hráčkou. O 14 dní neskôr striekalo šampanské tentoraz na palubovke FBK Harvard Partizánske, kde ako kapitánka priviedla nováčika extraligy senzačne k titulu. Multitalentovaná Partizánčanka však stíha toho viac, keďže Slovensko reprezentuje ešte aj v hokejbale. Týmto tretím športom si však vypĺňa leto. Počas sezóny má čo robiť, aby zvládla dva športy.

Legendárny Španiel sa do seriálu F1 vrátil v roku 2022 po dvojročnej pauze.
Ďalší hviezdny pár: Legenda formuly 1 randí s americkou superstar Zobraziť článok

„Prioritou bol florbal, preto som si dala od hokeja určitú pauzu. Začal mi však chýbať, preto som sa rozhodla to skĺbiť. Za víkend som však neraz musela odohrať aj štyri zápasy,“ vysvetlila pre Nový Čas.

Teší ju, že za jednu sezónu dokázala s Partizánskym urobiť veľký pokrok. Po postupe do extraligy sa posilnili a postupne zohrávali. „Pred sezónou bol zisk titulu iba sen, skôr sme mysleli na bezpečnú záchranu v súťaži. Keď sme však videli, že aj proti najsilnejším súperom hráme vyrovnané zápasy, ciele boli postupne vyššie,“ ozrejmila.

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa počas tlačovej konferencie v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Dome športu.
Hossa prezradil mená na rozlúčkovom zápase: Do Trenčína prídu veľké hviezdy NHL! Zobraziť článok

Tamara však získala ešte silnejšiu motiváciu uspieť po smrti babky a dedka, ktorí zomreli minulý rok. „Bolo to pre mňa veľmi emotívne. Dedko chodil na každý môj domáci zápas. Chcela som vyhrať, aby som im mohla venovať titul,“ doplnila.

Štatistiky v sezóne

hokejbal - hokej

28 zápasov - 17 zápasov

30 gólov - 15 zápasov

22 asistencií - 13 asistencií

52 bodov - 28 bodov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk