Slovinec Pogačar je po operácii zápästia: Stihne Tour de France?

Šesť týždňov sa bude slovinský cyklista Tadej Pogačar (24) podľa tímového lekára zotavovať po operácii zápästia, ktoré si zlomil v nedeľňajšom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Šesť týždňov sa bude slovinský cyklista Tadej Pogačar (24) podľa tímového lekára zotavovať po operácii zápästia, ktoré si zlomil v nedeľňajšom závode Lutych-bastogne-lutych.

Po pondelkovom zákroku už sa jazdec presunul z nemocnice v Genku domov do Monaka. V júli by mal byť pripravený útočiť na tretí triumf na Tour de France.

Pogačar musel odstúpiť zhruba po 85 kilometroch, na zemi skončil spoločne s Dánom Mikkelom Honorým. Zlomená člnková kosť si vyžiadala operáciu.

 

 

"Vzhľadom na charakter zranení bude trvať približne šesť týždňov, kým sa zotaví," povedal novinárom lekár stajne SAE Team Emirates Adrian Rotunno. "Hneď začne rehabilitovať a čoskoro tiež s tréningom na trenažéri," dodal.

Bratia Juraj a Peter sú nerozlučná dvojica.
Juraj Sagan o bratovej olympijskej účasti: Čo musí Peťo urobiť pre Paríž? Zobraziť článok

Kým sa Pogačar zranil, prežíval mimoriadne úspešnú jar. Vyhral okrem iného etapové preteky Okolo Andalúzie a Paríž-Nice, monument Okolo Flámska či klasiku Amstel Gold Race. Tour de France sa začne 1. júla.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});