Juraj Sagan o bratovej olympijskej účasti: Čo musí Peťo urobiť pre Paríž?

Uzavrieť kariéru na olympiáde, to by bolo naozaj výnimočné! Presne takýto sen v sebe zrejme živí aj Peter Sagan (33).
  • Zdroj: Facebook/PS

Uzavrieť kariéru na olympiáde, to by bolo naozaj výnimočné! Presne takýto sen v sebe zrejme živí aj Peter Sagan (33).

FOTOGALÉRIA: Juraj Sagan a Peter Sagan

Má to však jeden háčik. Miestenku v Paríži 2024 nemá vôbec istú. Jeho starší brat Juraj (34) pre Nový Čas vysvetlil, čo presne sa musí stať, aby sa Tourminátor na najväčší športový sviatok vôbec prebojoval.

Koniec vo svete profesionálnej cestnej cyklistiky ohlásil Sagan začiatkom tohto roka. Po sezóne hodlá presedlať na horský bicykel, ktorý je jeho vášňou už od detstva. Práve v tejto kategórii by sa rád predstavil aj na olympiáde v Paríži 2024.

Sagan už na OH v horskej cyklistike štartoval, keď si v roku 2016 k tejto disciplíne odskočil. Absolvoval dve prípravné podujatia a predstavil sa aj na olympiáde v Riu de Janeiro. Dostal však dva defekty, a preto prišiel do cieľa až na 35. mieste. Tentoraz by sa chcel trojnásobný majster sveta pripraviť lepšie. Štart na nadchádzajúcej olympiáde však nemá Sagan automaticky istý. Musí totiž splniť mimoriadne náročné kvalifikačné kritériá.

„Jediná možnosť je taká, že bude štartovať na horských majstrovstvách, ktoré sa konajú v Škótsku. Peter musí poraziť, resp. umiestniť sa najlepšie spomedzi krajín, ktoré taktiež bojujú o to jedno miesto na MS. Na divokú kartu je malá šanca, bude si to musieť vybojovať všetko sám,“ uviedol Juraj Sagan.

Miestenky na olympiádu budú rozdané dohromady 19 krajinám. Na poslednej 19. kvalifikačnej priečke sa momentálne drží Rumunsko s 1 683 bodmi. Slovensko sa momentálne s 915 bodmi topí pod čiarou na 29. mieste.

Spoločný horský teambuilding z novembra minulého roka.
Tím pod taktovkou Juraja Sagana hlási veľké ambície: Dotiahnu to Slováci až do World Tour? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});