Play-off zámorskej NBA sa poriadne vyostruje: Hviezdny hráč sa od bolesti zvíjal na palubovke

Los Angeles Lakers sa v noci ujali vedenia 2:1 v sérii prvého kola play-off basketbalovej NBA proti Memphisu Grizzlies. Jednou z ústredných ...
  • Zdroj: TASR/AP

Los Angeles Lakers sa v noci ujali vedenia 2:1 v sérii prvého kola play-off basketbalovej NBA proti Memphisu Grizzlies. Jednou z ústredných postáv zápasu bol hviezdny LeBron James (38), ktorý navyše musel predýchať nešportový atak od Dillona Brooksa.

FOTOGALÉRIA: LeBron James inkasoval tvrdý úder

LeBron James si v treťom dueli série na svoje konto pripísal 25 bodov, 9 doskokov a 5 asistencií. Výraznou mierou tak prispel k dôležitej domácej výhre 111:101 nad Memphisom. Hosťom nepomohlo ani úctyhodných 45 bodov Ja Moranta.

V médiách sa ale okrem krásnych basketbalových akcií rozoberá najmä kontakt medzi LeBronom Jamesom a Dillonom Brooksom, po ktorom bol druhý menovaný vylúčený. Čo sa teda presne stalo?

Hlasovanie o cenu pre najužitočnejšieho hráča NBA bude veľmi tesné.
Kandidáti na zisk najprestížnejšieho ocenenia v NBA sú známi: Opäť chýba americký basketbalista Zobraziť článok

Na začiatku tretej štvrtiny LeBron James zakladal útočnú akciu. V tom mu chcel zabrániť práve Dillon Brooks, no pri jednej zo zmien smeru zasiahol rodáka z Ohia do najintímnejších mužských partií. Najlepší strelec v histórii NBA sa okamžite zrútil k zemi a niekoľko sekúnd sa na palubovke zvíjal od bolesti. 

Rozhodcovia za tento zákrok hráča Grizzlies vylúčili, no napriek tomu sa na sociálnych sieťach objavilo viacero komentárov, ktoré označili reakciu LeBrona Jamesa za prehnanú, teatrálnu či dokonca nafilmovanú.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});