Islanders stanovili nový rekord NHL, Boston späť vo vedení

Hokejisti New Yorku Islanders vyhrali v noci na sobotu nad Carolinou 5:1 a svoju stratu v 1. kole play off NHL znížili na 1:2.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti New Yorku Islanders vyhrali v noci na sobotu nad Carolinou 5:1 a svoju stratu v 1. kole play off NHL znížili na 1:2.

FOTOGALÉRIA: NHL - štvrťfinále play-off

V ďalšom dueli vyhralo Los Angeles nad Edmontonom 3:2 pp a opäť tak vedie nad favoritom konferenčného štvrťfinále (2:1).

Islanders stanovili nový rekord vyraďovacej časti, keď vsietili štyri góly v priebehu 138 sekúnd. Podarilo sa im to v závere zápasu – ešte v 17. minúte bol stav 1:1. Brankára Anttiho Raantu postupne prekonali Kyle Palmieri, Matt Martin, Scott Mayfield a kapitán Anders Lee. Po dva body za gól a asistenciu si pripísali Mayfield, Palmieri i Casey Cizikas, ktorý poslal domácich do vedenia 1:0.

Stretnutie medzi Los Angesles a Oilers rozhodol v 4. minúte predĺženia Trevor Moore. Jeho presný zásah skúmali rozhodcovia viac ako päť minút pre možnú vysokú hokejku Gabea Vilardiho, no napokon platil. Hosťom nepomohli ani dva góly v podaní kapitána Connora McDavida pri ktorých mu asistoval Evan Bouchard.

V pozícii favorita si naopak napravil chuť Boston, ktorý vyhral na ľade Floridy 4:2. Gól i asistenciu zaznamenal Jake DeBrusk a jeho tím vedie v sérii 2:1 po prekvapivej prehre 3:6 v predchádzajúcom stretnutí. Domáci prišli o obrancu Aarona Ekblada, ktorý sa v 32. minúte zrazil s Charliem McAvoyom a do záverečného dejstva už nenastúpil.

Jasný triumf 5:1 si pripísali aj hráči Minnesoty, ktorí zdolali Dallas. Troma bodmi k tomu prispel Ryan Hartman, ktorý vsietil dva góly a pridal aj asistenciu. Ďalšie dva presné zásahy zaznamenal Mats Zuccarello a zvyšný pridal Marcus Johansson. Wild vedú v sérii 2:1.

NHL - play off, 1. kolo  
štvrťfinále Východnej konferencie - 3. zápasy:
NY Islanders - Carolina 5:1

Góly: 33. Cizikas (Pulock), 57. Palmieri (S. Aho I, Pageau), 57. Martin (Palmieri, Mayfield), 59. Mayfield, 59. Lee (Cizikas, Pulock) – 37. Fast (J. Staal)

/stav série: 1:2/

Florida - Boston 2:4

Góly: 55. Forsling (Luostarinen, E. Staal), 56. Reinhart (Bennett, Barkov) – 3. Hall (Orlov), 26. Coyle (Marchand, DeBrusk), 49. Pastrňák (Orlov, Bertuzzi), 52. N. Foligno (Hall)

/stav série: 1:2/

štvrťfinále Západnej konferencie - 3. zápasy:
Minnesota - Dallas 5:1

Góly: 17. Zuccarello (Hartman, Kaprizov), 23. M. Johansson (Boldy), 32. M. Foligno (Nyquist, Spurgeon), 55. Zuccarello (Hartman, Klingberg), 59. Hartman (Middleton) – 23. Glendening (Kiviranta, Faksa)

/stav série: 2:1/

Los Angeles - Edmonton 3:2

Góly: 20. Iafallo (M. Roy, Kopitar), 30. Kempe (Arvidsson, Doughty), 64. Moore – 28. McDavid (Bouchard, Nugent-Hopkins), 30. McDavid (Bouchard, Draisaitl)

/stav série:  2:1/

Pálffy z VIP priestorov sledoval tretie finále vo Zvolene.
Vzácna návšteva na tribúnach: Bitku o majstra sleduje aj Pálffy Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk