Kontroverzný moment: Hejkovú rozzúrili rozhodkyne

Legendárna slovenská trénerka Natália Hejková (69) zažila toho vo svojej kariére už veľa, ale najviac naštvaná bola podľa vlastných slov ...
  • Zdroj: TASR/FIBA

Legendárna slovenská trénerka Natália Hejková (69) zažila toho vo svojej kariére už veľa, ale najviac naštvaná bola podľa vlastných slov po nedeľnom zápase o tretie miesto na domácom Final Four Európskej ligy.

ZVVZ USK Praha prehralo s talianskym Schiom 56:59, no viac ako o výsledku sa hovorí o kontroverznom momente z úplného záveru.

Na jej zverenkyňu Vukosavljevičovú nebol odpískaný faul, lopta jej vypadla z rúk, získala ju hosťujúca Šventoraiteová a so záverečným klaksónom dosiahla víťaznú trojku.

Pražanky tak zostali bez medaily. „Tá, ktorá faulovala, sa ešte ospravedlňovala, že pardon. Namiesto toho, aby odpískali faul, na čo nemali tri rozhodkyne odvahu, tak to nechali tak a súper dal šťastnú trojku. Tri dámy odídu z Prahy s tým, že aké boli dobré,“ nešetrila Hejková kritikou na výkon rozhodcovského tria.

Hnevá ju aj to, že podľa súčasných pravidiel nemohla na túto situáciu využiť trénerskú výzvu, čím by sa situácia preskúmala na videu.

České majsterky tak po roku opäť obsadili v najprestížnejšej ženskej súťaži v Európe nepopulárne štvrté miesto. „Nechceli sme s ním odísť, preto cítime strašnú krivdu. Fakt si dievčatá siahli nie na dno, ale pod dno síl. Aj mňa prekvapili, čo ešte dokázali zo seba vyhrabať. Začali vynikajúco brániť, súper si s tým už nevedel rady, a takto sa to skončí. Strašne to bolí, pretože si myslím, že sme boli poškodené a rozhodkyne mali písknuť faul,“ doplnila členka basketbalovej Siene slávy po svojom už 15. Final Four.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});