Boston vstúpil do play off výhrou nad Floridou, Carolina zdolala Islanders

Hokejisti Bostonu úspešne vstúpili do play off NHL. Držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti zvíťazil v úvodnom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Bostonu úspešne vstúpili do play off NHL. Držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti zvíťazil v úvodnom zápase série 1. kola nad Floridou 3:1.

FOTOGALÉRIA: NHL

Carolina sa ujala vedenia v sérii s New Yorkom Islanders, v prvom súboji zdolala v noci na utorok súpera 2:1.

Bruins uspeli aj bez svojho kapitána Patricea Bergerona, ktorého vyradila choroba. Po góloch druhého najlepšieho kanoniera ligy Davida Pastrňáka a veterána Brada Marchanda viedli v 24. minúte 2:0, Matt Tkachuk síce vzápätí znížil, no ešte v druhej tretine pridal tretí zásah domácich Jake DeBrusk. Oporou Bruins bol brankár Linus Ullmark, ktorý zneškodnil 31 striel hostí. Tyler Bertuzzi si pripísal dve asistencie.

Caroline v úvodnom zápase proti Islanders skvele zafungovali špeciálne tímy. Hurricanes strelili oba góly v presilovkách, keď sa presadili Sebastian Aho a Stefan Noesen, a ubránili sa vo všetkých štyroch oslabeniach. Brent Burns a Martin Nečas sa na triumfe podieľali zhodne dvomi asistenciami. Domácich podržal aj brankár Antti Raanta, ktorý predviedol 25 úspešných zákrokov. Hostia dokázali v 23. minúte už iba skorigovať výsledok zásluhou obrancu Ryana Pulocka.

Edmonton proti LA viedol po dvoch góloch Leona Draisaitla v tretej tretine 3:1, no sľubný náskok neudržal. V 52. minúte svojím druhým gólom v zápase znížil Adrian Kempe a v čase 59:43 vyrovnal kapitán Anže Kopitar, ktorý v presilovke potrestal vylúčenie Evana Boucharda. V 10. minúte predĺženia rozhodol o triumfe Kings v ďalšej presilovke Alex Iafallo. Slovenský brankár Dávid Hrenák nebol na zápasovej súpiske "kráľov". Tým chýbal pre zranenie švajčiarsky krídelník Kevin Fiala.

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie - 1. zápasy:

Carolina - New York Islanders 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 4. S. Aho II (Burns, Nečas), 23. Noesen (Burns, Nečas) - 23. Pulock.

(stav série: 1:0)

Boston - Florida 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 6. Pastrňák (Bertuzzi, Krejčí), 24. Marchand (McAvoy, Orlov), 38. DeBrusk (Bertuzzi, Zacha) - 27. Tkachuk.

(stav série: 1:0)

štvrťfinále Západnej konferencie - 1. zápasy:

Dallas - Minnesota 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 23. Hintz (Ja. Benn), 25. J. Robertson (Heiskanen, Pavelski) – 20. Kaprizov (Spurgeon, Zuccarello), 35. Steel (Nyquist), 93. Hartman.

(stav série: 0:1)

Edmonton - Los Angeles 3:4 pp (2:0, 0:0, 1:3 - 0:1)

Góly: 7. Draisaitl (Janmark), 13. Bouchard (Nugent-Hopkins, Hyman), 49. Draisaitl (E. Kane) – 41. Kempe (M. Roy, Kopitar), 52. Kempe (Byfield, Kopitar), 60. Kopitar (Arvidsson, Danault), 70. Iafallo (Arvidsson, Kopitar.

(stav série: 0:1)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});