Hudáček Třincu v úvode finále nepomôže: Dostal dodatočný trest

Slovenský hokejista Libor Hudáček (32) nepomôže Třincu v úvodných troch zápasoch finále play off českej extraligy proti Hradcu Králové.
  • Zdroj: TASR/František Iván

Slovenský hokejista Libor Hudáček (32) nepomôže Třincu v úvodných troch zápasoch finále play off českej extraligy proti Hradcu Králové.

Disciplinárna komisia súťaže mu dodatočne zastavila činnosť za faul na Lukáša Sedláka v siedmom semifinálovom dueli s Pardubicami. Informovali o tom české médiá.

Útočník tvrdo atakoval Sedláka v 39. minúte, keď ho spredu zasiahol do hlavy. Sedlák sa venoval puku, mal sklonenú hlavu a súpera nevidel. Hudáček dostal od rozhodcov dvojminútový trest za napadnutie. Neskôr si však na jeho zákrok "posvietila" ligová disciplinárka a jej predseda Viktor Ujčík mu v nedeľu večer dodatočne udelil trojzápasový dištanc, informoval portál iDnes.cz.

 Hokejistky USA získali jubilejný desiaty titul majsteriek sveta.
USA získali desiaty titul po triumfe nad Kanadou, Češky obhájili bronz Zobraziť článok

"Oceliari" zdolali v rozhodujúcom siedmom semifinálovom súboji Dynamo 2:1 a piatykrát za sebou postúpili do finále. Boj o Masarykov pohár odštartuje v utorok v Hradci Králové, Hudáček sa do zostavy Třinca môže vrátiť vo štvrtom finálovom zápase v nedeľu 23. apríla.

Krišjanis Redlihs (Lotyšsko) a Oliver Okuliar (SR) v zápase na Kaufland Challenge 2021.
Okuliar o góle, ktorým poslal Hradec do finále: Určite bude v mojom srdiečku dlho Zobraziť článok

Hudáček je šiesty najproduktívnejší hráč play off, v 16 zápasoch nazbieral deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie. V základnej časti si pripísal 32 bodov (20+12) v 48 vystúpeniach v drese Třinca.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});