Réway na MS? Nemá tam čo robiť! Má jasno Valábik a argumentuje prečo

Útočník Martin Réway (28) priviedol Spišskú Novú Ves k extraligovému bronzu. Patril k najlepším hráčom vo vyraďovacej časti a mnohí by ...
  • Zdroj: TASR - Veronika Mihalíková

Útočník Martin Réway (28) priviedol Spišskú Novú Ves k extraligovému bronzu. Patril k najlepším hráčom vo vyraďovacej časti a mnohí by ho radi videli na majstrovstvách sveta v drese Slovenska. Ako to vidí Boris Valábik? Nemá tam čo robiť! Vysvetľuje prečo.

FOTOGALÉRIA: Réway

Slovenský útočník Martin Réway ohúril svojimi výkonmi. Potiahol Spišskú Novú Ves k historickému klubovému úspechu. Spišiaci siahali po postupe do finále, so Zvolenom prehrali až v siedmom zápase semifinálovej série. Pobláznili však svojich fanúšikov a aj bronz má pre tento klub mimoriadnu hodnotu.

Réway patril k lídrom Spišiakov. V trinástich zápasoch základnej časti nazbieral 13 bodov (5+8) a v play off nazbieral 12 bodov (3+9) v trinástich zápasoch. Dal zaspomínať na svoje najlepšie hokejové roky a ukázal šikovné ruky pri niekoľkých nádherných prihrávkach. Mnohí fanúšikovia volali po tom, že by si zaslúžil pozvánku do kempu slovenskej reprezentácie a šancu zabojovať o MS v Lotyšsku a Fínsku.

Na snímke zľava Martin Réway (Spišská Nová Ves) , Peter Zuzin a brankár Adam Trenčan (Zvolen).
Sklamaný Réway po prehratom semifinále: Mali sme ich na lopatkách Zobraziť článok

Bývalý obranca NHL a v súčasnosti televízny expert Boris Valábik to tak ale rozhodne nevidí! „Podľa mňa nepatrí do reprezentácie. Dvanásť bodov v šiestich zápasoch znie lákalo, ale ak si povieme, že v ďalších ôsmich zápasoch v play off nebodoval, tak to je vec, ktorá sa týka konzistentnosti. Od ofenzívneho hráča každý tím potrebuje, aby bol konzistentný," argumentoval pre RTVS.

Podľa Valábika by mal Réway na medzinárodnej scéne v konkurencii najlepších hráčov aj rýchlostný problém.

„Od ofenzívnych hráčov sa vyžaduje, aby zápas čo zápas dávali góly a takto pomáhali mužstvu. Réway nepomôže tímu v oslabení, ani v defenzíve. Ďalšia vec je rýchlosť. Nie je extra rýchly korčuliar. Je rozdiel v rýchlosti na medzinárodnej úrovni a v našej lige," pokračoval Valábik.

Televízny expert podotýka, že nejde len o rýchlosť korčuľovania, ale aj rýchlosť rozhodovania, ktorá na vrcholných medzinárodných podujatiach, akými sú MS, zohráva neraz kľúčovú úlohu.

„Reprezentačný dres mu prajem, ale momentálne ho v ňom nevidím. A ešte jedna vec – rýchlosť rozhodovania. Martin vie vymyslieť skvelé veci či geniálnu prihrávku, ale potrebuje na to čas. To by však na medzinárodnej úrovni nemal," dodal Boris Valábik.

Prečo Valábik Réwaya na MS nevidí?

- chýbajúca konzistentnosť

- rýchlosť korčuľovania

- rýchlosť rozhodovania

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});