Magda Rybáriková oprášila raketu: Chystá návrat vo Wimbledone!

Slovenské tenistky sa v jeseni 2023 nepredstavia na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej. V kvalifikačnom súboji v Národnom ...
  • Zdroj: instagram.com/magdalenarybarikova

Slovenské tenistky sa v jeseni 2023 nepredstavia na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej. V kvalifikačnom súboji v Národnom tenisovom centre v Bratislave podľahli Taliankam 2:3, keď súboj o rozhodujúci bod prehrali, hoci v treťom sete viedli 5:3.

Po oba dni bola pri tom aj bývalá skvelá slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková, ktorá si na tenis odskočila od polročného synčeka Lucasa a ktorá vie, čo jej nasledovníčky v repre prežívajú. „Verím, že z tej drámy nebudem mať menej mlieka pre Lucasa,“ pobavene poznamenala na úvod nášho rozhovoru.

FOTOGALÉRIA: SR - Taliansko

Po prvom dni Slovenky prehrávali 0:2. Verili ste, že z toho môže byť ešte taká dráma?

Verila. Musíte stále veriť, že dokážete obrátiť aj ten najnepriaznivejší výsledok. Inak nemá význam hrať tenis, robiť vôbec nejaký šport. Práve také obraty si budete vždy pamätať.

Čo ste hovorili na rošády kapitánky Garbinovej s nomináciami na sobotné dvojhry?

Boli dosť nepochopiteľné a nečakané. A keby jej nevyšli, zlízla by si za to určite riadnu kritiku doma v Taliansku. Bavila som sa s Camilou (Giorgiovou - pozn. aut.), ktorá mi potvrdila, že jej koleno nie je o. k., a tak nechcela riskovať. Bez ohľadu na tie zmeny baby brutálne zamakali, Kaja a Viki skvele zabojovali. Aj preto prehra o pár loptičiek vo štvorhre bolí.

Na snímke kapitán tímu Matej Lipták počas zápasu kvalifikácie na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej Anna Karolína Schmiedlová - Camila Giorgiová.
Matej Lipták o dueli s Talianskom: Po tesnej prehre zavládlo v šatni ticho Zobraziť článok

Bude to dievčatá dlho mátať?

V tomto je tenis milosrdný... Pár dní ich to bude škrieť, bude sa im o tom aj snívať, ale v našom športe idú turnaje rýchlo za sebou, a tak už na ďalšom podujatí sa budú sústreďovať na svoje výkony a túto nepríjemnú prehru vytesnia z hlavy.

Spomenú si potom niekedy na ňu?

Určite. Tak, ako si spomeniem, ako sme tu, ale na antuke, nie na tvrdom povrchu, v rozhodujúcej štvorhre s Danielou (Hantuchovou - pozn. aut.) viedli proti Srbkám 5:1 v treťom sete a prehrali sme... Aj vtedy rozhodlo pár chybičiek, ktoré sme jedna či druhá zvyčajne nerobili.

V šatni muselo byť veľmi smutno...

Nebola som tam, ale, ako povedal Matej Lipták, polhodinu nik nepovedal ani slovo, bolo tam absolútne ticho. Dievčatá vedia veľmi dobre, čo mali na dosah. Nielen historický obrat z 0:2 po prvom dni, ale aj tretiu účasť za sebou na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej.

V NTC ste mali aj „povinnosti“ ako spolukomentátorka JOJ Športu. Vydržal bez vás malý Lucas?

On je zlatý. Keď sa napapá a je v čistom, tak spinká kdekoľvek sme.

Magdi, ako je to s vašou tenisovou raketou?

Už som ju oprášila. Pred pár dňami som ju po roku prevetrala. Zahrali sme si s Danielou a celkom mi to išlo. Budem však musieť potrénovať, lebo som dostala pozvánku na turnaj legiend vo Wimbledone a tam rozhodne nechcem byť len do počtu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});