Slováci odštartujú prípravu vo Švajčiarsku: Ramsay posiela jasný odkaz!

Dvojzápasom proti Švajčiarsku odštartujú slovenskí hokejisti záverečnú prípravu na svetový šampionát (12. - 28. mája v Tampere a Rige).
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Dvojzápasom proti Švajčiarsku odštartujú slovenskí hokejisti záverečnú prípravu na svetový šampionát (12. - 28. mája v Tampere a Rige).

Najskôr v piatok vo Vispe a o deň neskôr v Porrentruy sa zverenci trénera Craiga Ramsayho pokúsia prezentovať herne i takticky spôsobom, ktorý kanadský kormidelník preferuje od svojho príchodu na striedačku národného tímu v roku 2017. Teda najmä rýchlym korčuľovaním s priamočiarym prechodom do útočného pásma. Skúsený útočník Marek Hrivík však očakáva na štarte prípravy pomalší rozbeh.

Slováci sa stretli pred odchodom do Švajčiarska v pondelok 10. apríla v Bratislave. Ešte predtým sa v rámci neoficiálneho kempu pod vedením Ramsayho, jeho asistenta Petra Frühaufa a trénera brankárov Petra Kosu pripravovalo 20 hokejistov, ktorí v Bratislave striedali intenzívnejšie kondičné zaťaženie s ľahšími tréningovými jednotkami. "Zápas je úplne o inom ako tréningy, ktoré však boli super. Až zápas ukáže, kde sme. Neviem presne, aký budú mať Švajčiari výber. Určite sa však pohli dopredu v uplynulých rokoch. Pre nich to bude tiež začiatok prípravy a zrejme budú mať aj chalanov, ktorých predtým nikdy nevideli a musia ich odskúšať. Bude to neznáma pre nás aj pre nich," povedal Hrivík.

Najstarším hráčom tímu je 31-ročný útočník Andrej Kudrna, ktorý si oblečie národný dres prvýkrát od novembra 2019. Ofenzívu Slovákov by mal ťahať okrem neho a Hrivíka aj Peter Cehlárik. "Do každého zápasu ideme s tým, aby sme uspeli a prezentovali sa hokejom, aký chceme hrať. Mali sme na prípravu týždeň, takže dáme do toho všetko," zdôraznil Kudrna.

V závere ženského hokejového zápasu sa na ľade rozpútalo peklo.
Nevídaný masaker: Viac ako 500 trestných minút v hokejovom zápase žien! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});