Miloš Kelemen o premiérovej sezóne v zámorí i účasti na šampionáte: Ak budem voľný a zdravý, rád prídem na MS

Splnil si sen a v závere základnej časti je pevnou súčasťou prvého tímu Arizony v slávnej NHL.
  • Zdroj: SITA/AP

Splnil si sen a v závere základnej časti je pevnou súčasťou prvého tímu Arizony v slávnej NHL.

Reč je o talentovanom útočníkovi Milošovi Kelemenovi (23), ktorý má na konte zatiaľ desať stretnutí v najlepšej lige sveta a ktorý pred pár dňami strelil aj prvý gól. Denníku Nový Čas prezradil, ako hodnotí premiérový ročník v zámorí, ktorý prevažne strávil v nižšej súťaži AHL v Tucsone, i ako to vyzerá s prípadnou účasťou na májovom šampionáte v Rige.

FOTOGALÉRIA: Miloš Kelemen

Ešte tri zápasy a máte za sebou premiérovú základnú časť v zámorí. Ako ju hodnotíte a v čom ste videli rozdiely oproti Európe?

Nato, že to bola prvá sezóna, tak som sa cítil dobre. Bola to zmena vo všetkom, či v jazyku, alebo aj na ľade. Musím zlepšiť prácu na malom priestore. Tu je to všetko rýchlejšie a všetko je bližšie. Myslím si však, že som sa rýchlo adaptoval. A predovšetkým som rád za každú šancu, ktorú som dostal v prvom tíme Arizony v NHL. V každom zápase sa snažím podávať čo najlepšie výkony.

Na konte máte už desať duelov v profilige a dokonca ste začiatkom týždňa strelili aj prvý gól v NHL. Aké sú to pocity?

Beriem to ako splnený sen. Odmalička som túžil po tom, že raz budem hrať v NHL, a teraz sa mi to splnilo. To, že som sa presadil aj gólovo, je neskutočný pocit. Veľmi si to vážim, že tu môžem byť a hrať proti najlepším hráčom sveta.

Prvé tri štarty za A-tím Arizony boli pre vás také, že zakaždým vás po jednom stretnutí poslali späť na farmu do AHL. Teraz už hráte sedem súbojov bez prestávky v NHL. Vedeli ste o tom, že v závere základnej časti dostanete takýto zápasový priestor?

Chodil som hore-dole preto, lebo ma vždy zavolali ako náhradu za niekoho zraneného. Že som teraz dlhšie v prvom mužstve, to som dopredu nevedel. Som však za to naozaj rád a každý deň pracujem na sto percent, aby som tu zostal do konca sezóny. A tiež, aby som si svojimi výkonmi získal dobrú pozíciu na ďalší rok.

Čo váš mimohokejový život?

So snúbenicou Alexandrou sa nám tu páči najmä teplé počasie. A je tu super prístup všetkých ľudí v organizácii, čo je tiež taký splnený sen.

Arizona do play-off nepostúpi, ako to vyzerá s vašou prípadnou účasťou na májovom šampionáte v lotyšskej Rige?

Čo sa týka reprezentácie, určite rád prídem, ale zatiaľ tím Tucson na farme v AHL postupuje do play-off. No keď sa mi sezóna v Amerike skončí a budem zdravotne v poriadku, určite veľmi rád prídem do reprezentácie.

Vyzerá to tak, že kouč Craig Ramsay poskladá kvalitný výber, podobný, ako získal bronzový úspech v Pekingu 2022 na olympiáde. Bude aj to lákadlo?

Samozrejme a naozaj to vyzerá na super partiu. Keď všetko klapne a hra bude taká, aká má byť, tak je šanca na nejaký úspech. A hlavne som aj chlapcov dlho nevidel, takže určite je aj to lákadlo prísť opäť do národného tímu.

Útočník Miloš Kelemen sa vo včerajšom súboji na ľade Seattlu, ktorý jeho tím prehral 2:4, prvýkrát v NHL pobil. V polovici tretej tretiny pri vlastnej bránke zozadu zhodil Brandona Taneva a strhla sa šarvátka. Kelemen dostal trest na 5+10 minút a navyše aj dve minúty za hrubosť, takže v závere stretnutia už do hry nezasiahol.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});