Jaroslav Halák nezabránil prehre na ľade Buffala, Kelemen s ďalším zápasom v drese Arizony

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke s Jaroslavom Halákom prehrali v nočnom zápase NHL na ľade Buffala Sabres 2:3 po predĺžení. Slovenský ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti New Yorku Rangers v bránke s Jaroslavom Halákom prehrali v nočnom zápase NHL na ľade Buffala Sabres 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár si v stretnutí pripísal 31 zákrokov. Útočník Miloš Kelemen nastúpil vo štvrtej formácii Arizony v zápase proti Dallasu, v ktorom jeho tím prehral 2:5.

FOTOGALÉRIA: Jaroslav Halák nezabránil prehre na ľade Buffala

Halák dostal príležitosť pred Igorom Šesťorkinom, ktorý v predošlom zápase nezabránil prehre na ľade New Jersey 1:2. Halák mal v zápase 91,2-percentnú úspešnosť zákrokov. V 12. minúte ho po sérii chýb defenzívy „jazdcov" prekonal John-Jason Peterka. Náskok domácich zvýšil v 28. minúte Greenway, ktorý dostal puk za Haláka po strele bekhendom v jednej ruke. Rangers postupne vyrovnali gólmi Kaapa Kakka a Adama Foxa. O víťazstve Sabres rozhodol v 62. minúte Jack Skinner po individuálnej akcii.

Rangers, ktorí už majú istú účasť v play off, prehrali v druhom zápase po sebe. V bránke Buffala nastúpil 21-ročný Devon Levi, pre ktorého to bol debut v NHL. V zápase mal 93,9-percentnú úspešnosť zákrokov a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Sabres zvýšili ziskom dvoch bodov svoju šancu na účasť v play off. Na druhú voľnú kartu, ktorú vo Východnej konferencii priebežne drží Pittsburgh, strácajú päť bodov.

V prvom semifinálovom zápase dominovali defenzívy oboch tímov.
Košičania uchmatli prvý semifinálový bod: Obrat v tretej tretine režíroval útočník Fejes Zobraziť článok

Hráči Winnipegu si na domácom ľade poradili s Detroitom presvedčivo 6:2. O šesť gólov sa postaralo šesť rôznych strelcov. Jets zvíťazili po dvoch prehrách a upevnili si pozíciu na druhej voľnej karte v Západnej konferencii.

Hokejisti Calgary zvíťazili na ľade Vancouveru 5:4 po predĺžení, hoci prehrávali 0:2, 2:3 aj 3:4. Víťazný gól strelil v 64. minúte Tyler Toffoli. Po treťom víťazstve za sebou strácajú štyri body na druhú voľnú kartu v Západnej konferencii, ktorú si upevnil Winnipeg.

NHL - výsledky:

Buffalo - New York Rangers 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 12. Peterka (Cozens, Quinn), 28. Greenway (Mittelstadt, Dahlin), 62. J. Skinner (Mittelstadt, Power) – 33. Kakko (Chytil, Lafreniere), 50. Fox (Goodrow, Motte)

Winnipeg - Detroit 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Góly: 7. Connor (Dillon, Scheifele), 12. Wheeler (Ehlers, Namestnikov), 14. Scheifele (Pionk, Connor), 22. DeMelo (Appleton, Lowry), 34. Niederreiter (Appleton, DeMelo), 46. Ehlers (Wheeler, Namestnikov) – 51. Perron (Seider, Larkin), 52. Veleno (Luff, Erne)

Vancouver - Calgary 4:5 pp (1:0, 3:3, 0:1 - 0:1)

Góly: 9. Garland, 21. E. Pettersson (Q. Hughes, Kuzmenko), 33. McDonough (Dries, Studnicka), 37. Beauvillier (Aman, T. Myers) – 23. Toffoli (Mangiapane), 29. Coleman (Backlund, Stecher), 36. Stecher (Kadri, Dubé), 57. Huberdeau (Hanifin, Weegar), 65. Toffoli (Backlund)

Arizona - Dallas 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Góly: 6. Välimäki (Keller, Boyd), 16. Mackey (Boyd, Fischer) – 2. Pavelski (Lindell, J. Robertson), 21. Hintz (Heiskanen, Pavelski), 40. J. Robertson (Hintz, Heiskanen), 45. Ja. Benn (J. Robertson, Heiskanen), 59. Domi (Lindell)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});