Košičania uchmatli prvý semifinálový bod: Obrat v tretej tretine režíroval útočník Fejes

Hokejisti HC Košice zvíťazili v prvom zápase semifinále play off Tipos extraligy doma nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. „Oceliari strelili ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Hokejisti HC Košice zvíťazili v prvom zápase semifinále play off Tipos extraligy doma nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. „Oceliari" strelili všetky tri góly v záverečnej tretine, keď otočili skóre z 0:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. Druhý duel je na programe v sobotu o 18.00 h opäť v Steel aréne.

FOTOGALÉRIA: 1. semifinále: Košice - Michalovce

Piatkový zápas bol dlho bezgólový a v úvodných dvoch tretinách dominovali defenzívy a brankári. Ako prví skórovali hostia, keď Pereskokov 25 sekúnd pred koncom druhej tretiny využil presilovku. Košičania vyrovnali v 46. minúte, keď brankár Škorvánek nevidel strelu Bretona. O sedem minút neskôr využil Fejes Škorvánkov nesprávny odhad odrazeného puku a zblízka upravil na 2:1. Ten istý hráč v 57. minúte zužitkoval zaváhanie hostí a po úniku zvýšil na 3:1.

V zostave Košičanov pre zranenia chýbali útočníci Patrik Rogoň a Jakub Linet, ktorých nahradili Radoslav Tybor a Oliver Jokeľ. „Oceliarom" nebol zo zdravotných dôvodov k dispozícii ani brankár Dominik Riečický. Hosťom z rovnakých príčin chýbali obranca Adam Stripai aj útočníci Peter Bjalončík, Matúš Paločko a Roman Žitný.

Úočník Marek Bartánus, ktorý zažil v sezóne 2014/2015 majstrovské oslavy s Košicami.
Štartuje východniarska bitka o finále: Košice nechcú po rokoch v ňom chýbať Zobraziť článok

Tipos extraliga - semifinále play off, prvý zápas /na 4 víťazstvá/:

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) - /stav série: 1:0/
Góly
: 46. Breton (Pollock, Šedivý), 53. Fejes (Pollock, Jääskeläinen), 57. Fejes - 40. Pereskokov (Glazkov, Michalčin). Rozhodovali: Stano, T. Orolin - Stanzel, Jedlička, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 8347 divákov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});