Marek Hamšík prelomil mlčanie: Za Slovan hrať nebudem! Dostal zaujímavejšiu ponuku

Marek Hamšík obsadil v ankete Futbalista roka 2022 tretie miesto. Svoju výnimočnosť potvrdil nielen týmto umiestnením, ale najmä faktom, ...

Marek Hamšík obsadil v ankete Futbalista roka 2022 tretie miesto. Svoju výnimočnosť potvrdil nielen týmto umiestnením, ale najmä faktom, že počas 16 rokov nechýbal ani raz v prvej trojke. Slovenskí fanúšikovia by ho o rok mohli počas vyhlasovania ankety vidieť už v inej pozícii.

Fotogaléria

Tridsaťpäťročný stredopoliar naznačil po pondelkovom galavečere ďalšie smerovanie vo svojej futbalovej budúcnosti. Hamšík získal v ankete za uplynulý rok 215 hlasov, viac ich dostali len druhý Stanislav Lobotka a víťaz Milan Škriniar. "Je to úžasné. Veľmi si to vážim a som na to aj patrične hrdý," povedal Hamšík.

Obaja hráči, ktorí skončili pred ním, hrajú ligu v Taliansku, kde aj on pôsobil väčšinu kariéry. "Je nám to blízke, hráčom táto liga vyhovuje. Som rád, že sa chalanom darí. Škriniar má titul s Interom Miláno a verím, že teraz ho pridá aj Stano Lobotka."

Hamšík oblieka dres tureckého Trabzonsporu, zmluva mu vyprší toto leto. Turecké médiá nedávno zverejnili informáciu, že bývalý slovenský reprezentant by mal ukončiť kariéru v Slovane Bratislava.

Na Slovensku sa však viac šepká o tom, že by mal po konci sezóny doplniť realizačný tím Francesca Calzonu na reprezentačnej lavičke. "Turecké médiá možno mali nejaké predstavy, že pôjdem do Slovana. Ja som tomu bol naklonený pred dvoma rokmi. Vtedy to nevyšlo, teraz je pre mňa už asi neskoro. Mal som debatu s pánom Kováčikom, ktorý mi predostrel jeho víziu. A tá sa mi páčila. Ale nebolo by to fér voči Trabzonsporu, aby som sa teraz vyjadril. Mám ešte platnú zmluvu. Možno som sa už rozhodol a to rozhodnutie padne v lete," uviedol Hamšík.

Na snímke vpravo tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.
Prekvapujúce slová trénera Weissa st.: Končí kariéru!? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});