Prekvapujúce slová trénera Weissa st.: Končí kariéru!?

Trénerom roka sa stal Vladimír Weiss starší (58) z ŠK Slovan Bratislava, ktorý obhájil vlaňajšie víťazstvo v ankete. Počas slávnostného ...

Trénerom roka sa stal Vladimír Weiss starší (58) z ŠK Slovan Bratislava, ktorý obhájil vlaňajšie víťazstvo v ankete. Počas slávnostného večera naznačil koniec kariéry!

Fotogaléria

S „belasými" získal majstrovský titul a klub priviedol v novembri do osemfinále Európskej konferenčnej ligy. V ankete zdolal o 145 bodov Michala Gašparíka zo Spartaka Trnava. Weiss sa na 77 hlasovacích lístkoch objavil na 1. mieste.

„Ten rok nebol ľahký. Veľmi si to vážim, ďakujem svojim blízkym i hráčom. Želám všetko dobré slovenskej reprezentácii. Možno tu stojím poslednýkrát, mám nejaké plány, uvidíme," naznačil tréner Weiss koniec kariéry.

Po skončení galavečera pred novinármi uviedol: "Nechám si to pre seba, nechajte sa prekvapiť."

Weiss dostal cenu pre trénera roka po piaty raz a tretíkrát po sebe. V roku 2020 ju dostal za úspešné pôsobenie na lavičke gruzínskej reprezentácie. "Tri roky nie je tak dávno. Vrátil som sa do najlepšieho klubu u nás. Prečo sa mi darí? Možno je to o skúsenosti, vzťahu k futbalu a k hráčom, to je tajomstvo trénerstva. Musíte rozumieť hráčom a ich duši. Do Slovana som sa vrátil kvôli synovi Vladovi a Ivanovi Kmotríkovi staršiemu. On mi dal šancu ako mladému trénerovi. Ale hlavne kvôli Vladovi, ktorý ukazuje, že vie hrať futbal a že vie dať emóciu kabíne i ľuďom."

Slovenský futbalista Marek Hamšík získal 3. miesto v kategórii Futbalista roka 2022.
Marek Hamšík prelomil mlčanie: Za Slovan hrať nebudem! Dostal zaujímavejšiu ponuku Zobraziť článok

K synovi ešte uviedol, že si ho vie predstaviť v budúcnosti ako dobrého trénera. Vladimír Weiss mladší skončil v tohtoročnej ankete najlepších futbalistov na piatom mieste. Nedávno získal cenu pre najlepšieho hráča sezóny vo Fortuna lige. "Je skvelý vodca, má vášeň pre futbal, rozumie mu a ľudia idú za ním. Bol by skvelý tréner," myslí si Weiss starší. 

Bývalý reprezentačný kormidelník bude pozorne sledovať aj štart Slovenska do kvalifikácie o ME 2024. "Nepatríme s týmto kádrom do piateho koša. Ja si neviem predstaviť, že by som po štyroch prehrách, alebo remízach, ešte sedel na lavičke reprezentácie. Zahraničný tréner to má ťažšie, ale je chránený pred médiami. Tlak on má týmto odbúraný, ja som si to zažil, keď som pracoval mimo Slovenska. Je to teraz len na ňom a na hráčoch," uzavrel Weiss.

Rodák z Bratislavy odštartoval trénerskú kariéru v Artmedii Petržálka, s ktorou postúpil do skupiny Ligy majstrov. Potom nasledoval angažmán v ruskom Saturne moskovská oblasť, ŠK Slovan Bratislava a kazašskom Kairat Almaty. Štyri roky trénoval slovenskú reprezentáciu a takmer päť koučoval národný tím Gruzínska. Od roku 2021 je opäť trénerom ŠK Slovan Bratislava.

Milan Škriniar.
Škriniarova dominancia pokračuje: V ankete Futbalista roka triumfoval štvrtýkrát za sebou Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});