Hamilton po Veľkej cene Saudskej Arábie neskrýval rozčarovanie: Také rýchle auto som nikdy nevidel!

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) zaskočil novinárov, rivalov i vlastný tím. V rozhovore po nedeľnajšej VC Saudskej Arábie ...
  • Zdroj: TASR/AP

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton (38) zaskočil novinárov, rivalov i vlastný tím. V rozhovore po nedeľnajšej VC Saudskej Arábie prezradil, že vo Formule 1 nikdy nevidel rýchlejší monopost, ako má v súčasnosti stajňa Red Bull.

FOTOGALÉRIA: Lewis Hamilton po VC Saudskej Arábie

Na okruhu v Džidde zvíťazil Sergio Pérez, zatiaľ čo obhajca titulu Max Verstappen si bez problémov došiel pre druhé miesto, napriek tomu, že z dôvodu technických ťažkostí odštartoval až z 15. pozície. Red Bull tak nadviazal na úspech z prvých pretekov v Bahrajne, kde bol Verstappen prvý a Pérez druhý.

„Majú najrýchlejšie auto, aké som kedy videl. Najmä v porovnaní so zvyškom štartovného poľa," nechal sa počuť Hamilton, ktorého Verstappen predbehol v 12. kole. „Ani som sa nesnažil brániť. Nikdy som nevidel také rýchle auto. Keď sme my boli rýchli, tak sme rozhodne neboli takí rýchli," doplnil.

Mexický jazdec Sergio Perez (vľavo) z Red Bullu sa teší z víťazstva na Veľkej cene Saudskej Arábie seriálu F1, vpravo tretí Španiel Fernando Alonso.
Aj v Džidde víťazné double monopostov Red Bullu, Alonso dosiahol jubilejné pódium Zobraziť článok

Na slová Lewisa Hamiltona nadviazal aj jeho tímový kolega George Russell, ktorý si myslí, že tak, ako teraz vládne Red Bull, nedominoval ani Mercedes v časoch svojej najväčšej slávy.  Jazdci nemeckej stajne vyhrali šampionát v rokoch 2014 až 2020. Jeden titul získal Nico Rosberg, šesť pridal Hamilton, ktorý už pred tým triumfoval v roku 2008 s McLarenom.

„Prácu Red Bullu musíte oceniť," uviedol Russell, ktorý v nedeľu obsadil štvrtú priečku. „Taký veľký odstup od ostatných stajní nemal ani Mercedes v roku 2014. Majú ohromný náskok a je na zvyšku, aby prišiel na to, ako ich dohnať," uzavrel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});