Padlo definitívne rozhodnutie: Pustia Novaka Djokoviča na turnaj v Miami?

Srbský tenista Novak Djokovič (35) definitívne nebude štartovať na turnaji ATP Masters 1000 v Miami, ktorý sa začne 22. marca. Nemá totiž ...
  • Zdroj: TASR/SITA/AP

Srbský tenista Novak Djokovič (35) definitívne nebude štartovať na turnaji ATP Masters 1000 v Miami, ktorý sa začne 22. marca. Nemá totiž stále povolený vstup do USA, keďže nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19. Organizátorom sa nepodarilo zabezpečiť pre neho výnimku.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

„Vyčerpali sme všetky možnosti," povedal riaditeľ miamského turnaja James Blake pre stanicu Tennis Channel. „Urobili sme všetko, čo sme mohli. Snažili sme sa hovoriť s vládou, ale je to mimo nášho dosahu. Nebude môcť u nás hrať." Djokovič vyhral prestížne podujatie v Miami spolu šesťkrát, naposledy v roku 2016.

Srbský tenista už musel vynechať aj prebiehajúci turnaj ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. Podporu pre jeho štart v USA síce vyjadrili viaceré športové osobnosti i politici, no úrady mu špeciálne povolenie neudelili. „Vyhral tu šesťkrát, je to náš šampión a naozaj by sme ho tu radi videli. Dúfajme, že sa do USA bude môcť dostať na iné podujatia v tomto roku, vrátane Cincinnati a US Open," dodal Blake.

Novak Djokovič ovládol tohtoročné Australian Open.
Američania sa zastali Djokoviča: Nedáva to zmysel, pripravili ste nás o miliardy! Zobraziť článok

Djokovičov očkovací status spôsobil, že ho krátko pred Australian Open 2022 deportovali z Austrálie. Po víťazstve vo Wimbledone vynechal pre cestovné obmedzenia vlani aj US Open. Do Austrálie sa vrátil v tomto roku na začiatku januára a v Melbourne získal svoj 22. grandslamový titul vo dvojhre. Vyrovnal tak rekord Španiela Rafaela Nadala. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});