Američania sa zastali Djokoviča: Nedáva to zmysel, pripravili ste nás o miliardy!

Nie si očkovaný, nepustíme ťa k nám! Srbský tenista Novak Djokovič (35) nemôže štartovať v Amerike na prestížnych turnajoch. V Indian ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nie si očkovaný, nepustíme ťa k nám! Srbský tenista Novak Djokovič (35) nemôže štartovať v Amerike na prestížnych turnajoch. V Indian Wells a Miami ho tak diváci neuvidia. Dôvod?

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Líder svetového rebríčka nie je očkovaný proti Covidu-19.Srb požiadal americké úrady o špeciálne povolenie na vstup, no tie ho zamietli. Po Indian Wells nasleduje turnaj v Miami, ktorý by mal Djokovič taktiež vynechať, ak miestne úrady nezmenia rozhodnutie. USA stále nepovoľuje vstup do krajiny nezaočkovaným zahraničným cestujúcim, pričom Úrad pre bezpečnosť dopravy nedávno uviedol, že táto politika sa nezmení minimálne do polovice apríla. Tieto obmedzenia by mali platiť v USA do 10. mája.

Český miliardár Daniel Křetinský.
Český miliardár chce ovládnuť klub z Premier League: Chystá obrovskú investíciu? Zobraziť článok

Na stranu svetovej jednotky sa postavili bývalý americký tenista Mardy Fisch či John Isner.Obaja sa zhodujú, že ignorovanie Djokoviča v Amerike nedáva žiadny zmysel. Na nezmyselný krok tamojšej vlády poukazuje aj U.S.Travel – národná nezisková organizácia zastupujúca všetky zložky amerického cestovného ruchu.

Rafael Nadal sa už s Australian Open rozlúčil.
Nadal prehovoril o návrate: Čas plynie a ja už nemám 20 rokov Zobraziť článok

„Zastaraná americká očkovacia politika je nevynútenou chybou, ktorá Ameriku stojí 80 miliárd dolárov. Novak Djokovič je len jedným z milióna cestovateľov, ktorým pravidlá nepovolili návštevu USA. Nastal čas, aby sa Amerika pripojila k Európe, Austrálii a všetkým ostatným častiam sveta, ktoré zrušili požiadavky o očkovaní proti koronavírusu,“ píše sa v stanovisku U.S.Travel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});