PSG chce získať ďalšiu útočnú hviezdu: Uskutoční sa jeden z najdrahších prestupov v histórii?

Vybuchne prestupová bomba? Podľa francúzskeho novinára má futbalový klub PSG záujem o kúpu Erlinga Haalanda (22). Cena za služby nórskeho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vybuchne prestupová bomba? Podľa francúzskeho novinára má futbalový klub PSG záujem o kúpu Erlinga Haalanda (22). Cena za služby nórskeho útočníka by sa mala pohybovať okolo 200 miliónov eur, vďaka čomu by sa mohol stať druhým najdrahším hráčom vo futbalovej histórii.

FOTOGALÉRIA: Erling Haaland

Parížsky veľkoklub chce podľa francúzskeho futbalového experta získať do útoku ďalšie meno svetového formátu. Trio Mbappé, Messi, Neymar údajne majetným katarským majiteľom nestačí. Z toho dôvodu by chceli priviesť ešte Erlinga Haalanda z anglického Manchestru City, a tak vytvoriť nebezpečné duo Mbappé–Haaland.

O možnom prestupe Haalanda do francúzskeho klubu sa rozrozprával novinár Daniel Riolo pre Football.fr. „Myslím si, že by to bolo železobetónové spojenie. Myslím, že by sa do toho radi pustili," prezradil Riolo svoj názor. Podľa francúzskeho novinára navyše Haaland nie je v Anglicku veľmi spokojný, preto by sa prestupu nebránil.

Kylian Mbappé je oporou francúzskeho PSG.
Reakcia na sklamanie z Ligy majstrov? Mbappého ľudia oslovili španielsky veľkoklub Zobraziť článok

Jeho prípadné angažovanie však nebude jednoduché. Zmluva Haalanda totiž obsahuje výstupnú klauzulu v hodnote 200 miliónov eur. Ak by došlo k prestupu za túto čiastku, hviezdny kanonier by sa stal druhým najdrahším hráčom vo futbalovej histórii. Za viac peňazí (222 miliónov eur) prestúpil len Neymar v roku 2017. Takisto zamieril do PSG.

​Ďalším problémom pre klub z hlavného mesta Francúzska predstavujú pravidlá finančného fair-play. Na to, aby PSG mohlo získať Haalanda, muselo by zároveň predať hneď niekoľko hráčov. Špekuluje sa dokonca o odchode Lionela Messiho a Neymara.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});