Lewis Hamilton s dúhovou prilbou: Podpora LGBTQ+ komunity!

Lewis Hamilton (38) podporil prvý deň sezóny komunitu LGBTQ+.
  • Zdroj: koláž ŠČ (reuters, tasr)

Lewis Hamilton (38) podporil prvý deň sezóny komunitu LGBTQ+.

FOTOGALÉRIA: Hamilton

Hamilton sa objavil v jazdeckej prilbe ozdobenej dúhou. Tento symbol je celosvetovo uznávaný ako vlajka komunity LGBTQ+.

Bahrajn bol kritizovaný za svoj postoj k homosexualite, ktorá je trestná. Hoci homosexualita nie je v Bahrajne výslovne trestnou činnosťou, existuje niekoľko zákonov, ktoré sa používajú na postih homosexuálov.

Bahrajnský kráľ Hamad bin Isa Al Khalifa nedávno zdôraznil, že kráľovstvo odmieta homosexuálne praktiky. "Ubezpečujeme všetkých, že v žiadnom prípade nedovolíme, aby to poškodilo náš systém hodnôt a tradícií," povedal.

Hamilton dal svoje pocity najavo po tom, čo FIA prisľúbila, že jazdci budú môcť slobodne vyjadriť svoje názory. V minulej sezóne chceli hviezdam zakázať politické, náboženské alebo osobné vyhlásenia, no po negatívnej spätnej väzbe však došlo k obratu.

Hamilton to chcel okamžite využiť. Sedemnásobný majster sveta mal v minulej sezóne v Bahrajne na hlave rovnakú prilbu, čím si vyslúžil pochvalu od fanúšikov a priaznivci boli rovnako nadšení aj tentoraz. "Milujem Hamiltonovu LGBT prilbu," vyhlásil jeden z fanúšikov.

 

Max Verstappen je najlepšie zarábajúcim pilotom F1.
Koľko zarábajú piloti F1? Verstappen po prvý raz pred Hamiltonom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});