Koľko zarábajú piloti F1? Verstappen po prvý raz pred Hamiltonom

V Bahrajne štartuje nový ročník seriálu MS F1. Už po nedeľných pretekoch sa objaví mnoho rebríčkov, no pred začiatkom je zaujímavý jeden ...
  • Zdroj: Reuters

V Bahrajne štartuje nový ročník seriálu MS F1. Už po nedeľných pretekoch sa objaví mnoho rebríčkov, no pred začiatkom je zaujímavý jeden - rebríček najlepšie zarábajúcich pilotov. Zostavený je podľa oficiálne známych platov. Tohtoročný rebríček podľa platov prináša jednu zmenu - po prvý raz je jeho jednotkou Holanďan Max Verstappen (25).

FOTOGALÉRIA: Koľko zarábajú piloti F1?

Max Verstappen (Red Bull) mal vysnívanú sezónu 2022, na ktorú chce nadviazať aj v roku 2023. Ďalší dvaja na stupňoch v rebríčku platov repete minulého roka odmietajú! Nič podobné ako vlani nechce zažiť predovšetkým sedemnásobný svetový šampión Hamilton (Mercedes)! Nečudo, veď v predošlom ročníku skončil až šiesty... Bezpochyby aj preto prišiel po rokoch o post jednotky v renkingu najlepšie zarábajúcich pilotov efjednotky. Ťažkú hlavu si však z toho nerobí. Je o ňom známe, že veľkú časť svojich zárobkov venuje britský pilot na charitu! „Nemali by ste mať miliardy. Mal by existovať limit, koľko peňazí môžete mať. Peňazí je dosť, každý by ich mohol mať dosť. Aj deti, ktoré hladujú!“ uviedol Lewis s dôvetkom, že škoda, že si to neuvedomujú všetci, ktorí majú to šťastie, že ich majú dosť.

Na minulú sezónu chce zabudnúť aj Monačan Charles Leclerc na Ferrari. Pred rokom sa začala famózne, vyhral dve z troch úvodných veľkých cien a zdalo sa, že práve on môže zastaviť Verstappena na ceste za druhým titulom.

Nová sezóna F1, ktorá ponúkne rekordných 23 pretekov, štartuje v nedeľu o 15.00 SEČ Veľkou cenou Bahrajnu na okruhu v Sáchire. Favoritom je Max Verstappen, ktorý zaútočí na tretí titul po sebe. Jeho hlavnými vyzývateľmi by mali byť piloti Ferrari a Mercedesu, pričom Lewis Hamilton môže získať rekordný ôsmy triumf a prekonať Michaela Schumachera.

Michael Schumacher (vľavo) počas svojej aktívnej kariéry ako jazdec tímu Mercedes.
Bývalý šéf stajne Eddie Jordan prezradil: Takáto je pravda o Schumacherovi! Zobraziť článok

20 pilotov a ich platy

1. Max Verstappen (Red Bull) 51,86 mil. eur

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 33 mil. eur

3. Charles Leclerc (Ferrari) 22,63 mil. eur

4. Lando Norris (McLaren) 18,86 mil. eur

5. Carlos Sainz (Ferrari) 11,31 mil. eur

6. Sergio Perez (Red Bull) 9,42 mil. eur

Valtteri Bottas (Alfa Romeo)

8. George Russell (Mercedes) 7,54 mil. eur

9. Esteban Ocon (Alpine) 5,66 mil. eur

10. Kevin Magnussen (Haas) 4,71 mil. eur

Fernando Alonso (Aston Martin)

Pierre Gasly (Alpine)

13. Alexander Albon (Williams) 2,82 mil. eur

14. Oscar Piastri (McLaren) 1,88 mil. eur

Nico Hulkenberg (Haas)

Lance Stroll (Aston Martin)

Nyck de Vries (AlphaTauri)

Guanyu Zhou (Alfa Romeo)

19. Logan Sargeant (Williams) 943-tisíc eur

Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});