Kane sa s fanúšikmi Chicaga rozlúčil netradične: TOTO im zanechal

Hviezdny útočník Patrick Kane (34) opúšťa po 16 rokoch Chicago, s ktorým získal trikrát Stanleyho pohár, a bude hrať za New York Rangers.
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny útočník Patrick Kane (34) opúšťa po 16 rokoch Chicago, s ktorým získal trikrát Stanleyho pohár, a bude hrať za New York Rangers.

FOTOGALÉRIA: Patrick Kane

Blackhawks získali za amerického hokejistu dve voľby v drafte. Ďalej budú platiť polovicu Kaneovej mzdy, ktorá v tejto sezóne predstavuje 10,5 milióna dolárov.

"Som vďačný za všetko, čo pre mňa a moju rodinu mesto, klub, moji spoluhráči a fanúšikovia za tých 16 rokov urobili. Tá podpora bola poznať od prvého dňa a Chicago pre nás bude navždy domovom," uviedol Kane v liste, ktorý zanechal pre fanúšikov na rozlúčku. Po sezóne mu vyprší osemročná zmluva na 84 miliónov dolárov.

Ruská vlajka. (Ilustračný snímok)
Rusi môžu štartovať na medzinárodných podujatiach: Je to historická udalosť, odkázal šéf zväzu Zobraziť článok

S Chicagom získal tituly v rokoch 2010, 2013 a 2015, teraz sa o to pokúsi v drese Rangers. "Cítim, že vďaka tomuhle kroku mám najlepšiu šancu vyhral teraz ďalší Stanleyho pohár. Nejde o odchod z Blackhawks, ale je to pre mňa príležitosť," povedal Kane.

Kane odohral posledný duel v Chicagu 22. februára a posledný za Chicago o deň neskôr proti Dallasu. Žiadna emotívna rozlúčka sa však nekonala. Kane zanechal na rozlúčku list. 

V New Yorku sa stretne s bývalým spoluhráčom Artěmijom Panarinom, ktorý je najproduktívnejším hráčom Rangers v tejto sezóne. V ročníku 2015/16 vďaka spolupráci s ruským útočníkom si Kane vyslúžil Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL.

Slovenský útočník Marko Daňo žiari v drese Třinca.
Daňo kraľuje českej extralige: Na dosah rekord krajana Urama! Zobraziť článok

V 54 zápasoch aktuálnej sezóny nazbieral Kane 16 gólov a 29 asistencií. V NHL má na konte 1161 stretnutí s bilanciou 446 gólov a 779 asistencií. V play off zaznamenal v 136 zápasoch 52 gólov a 80 prihrávok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});