Poznačilo to aj Vlhovej psychiku, Pini: TOTO mi je veľmi ľúto!

Ani v sobotňajšom slalome nebola slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) v stopercentnej kondícii. Obsadila piate miesto a oproti štvrtkovému ...

Ani v sobotňajšom slalome nebola slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) v stopercentnej kondícii. Obsadila piate miesto a oproti štvrtkovému "obráku" si polepšila o dve priečky. Podľa trénera Maura Piniho jej však stále chýbajú sily.

Fotogaléria

Vlhová figurovala po prvom kole slalomu na piatej pozícii so stratou 99 stotín sekundy na priebežne prvú Mikaelu Shiffrinovú z USA. V druhej jazde urobila v druhom sektore chybu a v závere stratila aj rýchlosť. V cieli bola priebežne druhá za Nórkou Minou Fürstovou Holtmannovou a zo zvyšných pretekárok ju nepredstihla len Wendy Holdenerová, ktorá vypadla krátko pred cieľom.

Na víťaznú Kanaďanku Laurence St. Germainovú stratila 0,85 sekundy. "Za Petru mi je ľúto, že nemohla byť v najlepšej forme. Všetci videli, že na tom nebola tak dobre ako zvyčajne. Pokiaľ nie je telo v najlepšej forme, sú problémy aj so psychikou," uviedol po pretekoch Pini, podľa ktorého stratila jeho zverenkyňa energiu v záverečnej časti.

"Dala do toho všetko. Možno štyridsať sekúnd mala dobrú jazdu a potom stratila energiu. To nie je o technike, to je len o tom, že Petra stráca pred záverečnými bránkami energiu," opísal Talian druhú jazdu slovenskej lyžiarky.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli počas 2. kola obrovského slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel.
Vlhová chcela na MS viac: Nie je to zlá pozícia, ale... Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});