Tréner skorý návrat neočakáva: Ovečkin odlieta do Ruska, toto je dôvod!

Je známy dôvod, pre ktorý kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin opustí na bližšie nešpecifikované obdobie tím Capitals a vráti sa do Ruska.
  • Zdroj: TASR/AP

Je známy dôvod, pre ktorý kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin opustí na bližšie nešpecifikované obdobie tím Capitals a vráti sa do Ruska.

Podľa ruskej televízie Match TV odletí do Moskvy po urgentnej hospitalizácii jeho otca.

"Potrebuje teraz riešiť nejaké veci a my ho v tom budeme podporovať. Pokiaľ ide o rodinu a rodičov, to je to, na čom naozaj záleží," povedal pre zámorské médiá tréner tímu Peter Laviolette. Ten si nemyslí, že sa Ovečkin vráti do tímu v blízkej budúcnosti. Podporu vyjadril ruskému útočníkovi aj jeho klub Washington Capitals v oficiálnom stanovisku: "Nie je nič dôležitejšie ako tí, ktorých milujeme. Alexovi a jeho rodine želáme len to najlepšie."

Alexander Ovečkin strelil svoj 801. i 802. gól v NHL v zápase Washingtonu Capitals a Winnipegu Jets.
Ovečkin opustil tím Washingtonu: Vážne zdravotné problémy člena rodiny! Zobraziť článok

Počas svojej 18-ročnej kariéry v NHL vynechal Ovečkin iba 48 zápasov a Capitals prehrali 25 z nich. "Celú sezónu a aj tie predchádzajúce sme museli hrať zápasy bez kľúčových hráčov. Bude nám chýbať. Sme lepší tím, keď je v zostave, ale zatiaľ ho musia nahradiť iní hráči," reagoval na absenciu kapitána tímu dánsky útočník Lars Eller.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});