Začala jarná časť najvyššej futbalovej súťaže: Z favoritov zaváhala len Podbrezová

Druhá februárová sobota sa niesla v znamení začiatku jarnej časti slovenskej Fortuna ligy. V rámci 19. kola sa odohrali štyri stretnutia ...
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Druhá februárová sobota sa niesla v znamení začiatku jarnej časti slovenskej Fortuna ligy. V rámci 19. kola sa odohrali štyri stretnutia a v každom z nich si diváci mohli vychutnať vyrovnaný futbal až do záverečného hvizdu.

Manuel Neuer.
Ostré vyjadrenia proti klubu si mohol odpustiť: Neuer musí zaplatiť tučnú pokutu a čelí veľkej kritike Zobraziť článok

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v prechodnom domove MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Poprade 2:1.Trnava rozhodla o svojom triumfe v 87. minúte, keď Kristián Koštrna z penalty prekonal brankára Martina Polačka. Hostia zvíťazili už v treťom ligovom stretnutí za sebou a zostali v tabuľke na 3. mieste. Liptovskému Mikulášu patrí posledná 12. priečka so stratou siedmich bodov na Skalicu.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Spartak Trnava 1:2 (1:1)
Góly:
24. Jendrišek – 11. Taiwo, 87. Koštrna (z 11 m).

Za Zaccheroniho sa modlí celá talianska futbalová obec.
Strach o slávneho talianskeho trénera: Po páde upadol do bezvedomia Zobraziť článok

Zlaté Moravce-Vráble remizovali v úvodnom s Podbrezovou 1:1.Hostia viedli od 9. minúty po góle Reného Paraja, ale domáci v druhom polčase vyrovnali, keď sa presadil Stephano Almeida. Zlaté Moravce sú na 9. mieste v tabuľke, nováčikovi z Podbrezovej patrí štvrtá priečka.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:1)
Góly:
72. Almeida – 9. Paraj.

Na snímke gólová radosť Róberta Polievku z Banskej Bystrice.
Raketový úvod Banskej Bystrice: Zažiaril dvojgólový kanonier Polievka Zobraziť článok

Žilinčania si poradili s predposlednou Skalicou 1:0. V zápase herne dominovali domáci, ale Skalica výborne bránila. Záhoráci si však pod Dubňom vypili kalich horkosti do dna, pretože striedajúci Jakub Švec najskôr nepremenil obrovskú gólovú šancu a v 88. minúte nešťastne tečoval loptu do vlastnej bránky. „Šošoni" sa tak po zisku cenných troch bodov posunuli na šieste miesto tabuľky.

MFK Žilina - MFK Skalica 1:0 (0:0)
Gól:
88. J. Švec (vlastný).

Lionel Messi v súboji s Kylianom Mbappem vo finále MS 2022.
FIFA oznámila trojicu finalistov: Kto sa stane najlepším futbalistom roka? Zobraziť článok

MFK Ružomberok na úvod jari triumfoval nad MFK Zemplín Michalovce najtesnejším rozdielom 1:0. Domáci boli nebezpečnejší a vypracovali si aj viac šancí. O zisku troch bodov rozhodla 39. minúta, keď po hrúbke brankára Benjamína Szárasa poslal Tomáš Bobček loptu do úplne odkrytej bránky. 

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól:
39. Bobček.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk