Z majstra sveta dlžník: Úspešný obranca zrejme skončí za mrežami

Hokejový majster sveta Michal Sýkora neuspel v obchodovaní so zlatom a podľa denníka Blesk dlhuje svojim klientom 200 miliónov korún.
  • Zdroj: Getty Images

Hokejový majster sveta Michal Sýkora neuspel v obchodovaní so zlatom a podľa denníka Blesk dlhuje svojim klientom 200 miliónov korún.

Jeho firmy sú v konkurze a veritelia, medzi ktorých patrí aj rad hokejových a futbalových reprezentantov, sa rozhodli podať na deväťdesiatštyriročného Sýkoru trestné oznámenie.

Najvyššiu sumu podľa listu dlhuje niekdajší obranca Romanovi Červenkovi, vyše 25 miliónov korún. Miliónové pohľadávky prihlásili tiež ďalší hokejisti Robert Kousal, Václav Pletka, Jiří Tlustý, Vladimír Růžička, Radek Smoleňák alebo futbalisti Dušan Švento, David Lafata, Pavel Kadeřábek a Petr Johana.

Sýkorova spoločnosť MPM Invest je v konkurznom konaní od marca 2021. Od júla 2021 je firma v konkurze. "Je tam 40 prihlásených veriteľov," povedala ČTK hovorkyňa Krajského súdu v Hradci Králové.

Konkurzný správca Radim Janoušek, ktorý má na starosti ďalšiu Sýkorovu firmu The Golden Investment, v rozhovore pre Blesk uviedol, že s ním hokejista nespolupracuje. "V každom prípade zatiaľ to, žiaľ, vyzerá tak, že veritelia nedostanú naozaj nič, respektíve úplné minimum," vyhlásil.

Sýkora je majstrom sveta z rokov 1996 a 2000, hral tiež na olympijskom turnaji v Salt Lake City 2002. V NHL nastupoval za San Jose, Chicago, Tampu Bay a Philadelphiu, vrátane play off má na konte 274 zápasov.

Pri podnikaní sa zadlžil tiež niekdajší Sýkorov spoluhráč z reprezentácie Roman Čechmánek. Tomu vlani v apríli uložil zlínsky krajský súd podmienečný trest za podvod. Podľa obžaloby si bývalý brankár požičiaval peniaze a objednával práce, aj keď vedel, že záväzky nebude schopný splatiť. Spôsobená škoda podľa rozsudku presiahla 7,2 milióna českých korún.

Roman Stantien už nie je hlavným trénerom HK Dukla Ingema Michalovce.
Michalovce druhýkrát v sezóne menia trénera: Stantien sa na lavičke dlho neohrial Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});