Zbavenie obvinení problémovému útočníkovi nemusí stačiť: Anglický veľkoklub podnikne vlastné kroky

Útočníkovi slávneho Manchestru United Masonovi Greenwoodovi (21) síce britská prokuratúra zrušila obvinenia z pokusu o znásilnenie, kontrolovania, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Útočníkovi slávneho Manchestru United Masonovi Greenwoodovi (21) síce britská prokuratúra zrušila obvinenia z pokusu o znásilnenie, kontrolovania, napadnutia a nátlakového správania sa voči tej istej žene, no jeho kariéra je stále v ohrození. „Červení diabli" vo vyhlásení uviedli, že „urobia vlastný proces a potom sa rozhodnú, aké kroky podniknú".

Futbalista Manchestru United Mason Greenwood prichádza na súd 21. novembra 2022 v Manchestri.
Obvinenia mu zruinovali kariéru! Stíhanie talentu United zastavili: Bolo všetko inak? Zobraziť článok

Viac o prípadnom pokračovaní kariéry talentovaného futbalistu nevedel povedať ani tréner Manchestru United. „Nemôžem o tom povedať nič. Som viazaný vyjadrením klubu a momentálne k nemu nemôžem nič dodať," uviedol Erik ten Hag. Aj keď by sa mu 21-ročný Greenwood s jeho hráčskymi kvalitami zišiel, mimo hry bol viac ako rok. Zatiaľ je otázne, či a kedy sa vráti do tréningového procesu. Po zbavení obvinení však oficiálne už môže hrať.

Greenwooda prvýkrát zatkli pre podozrenie zo znásilnenia a napadnutia jeho bývalej priateľky v januári 2022. Modelka Harriet Robsonová na sociálnej sieti zdieľala video, na ktorom má rozbitú tvár a telo posiate modrinami. Rovnako zverejnila a neskôr do rúk polície odovzdala zvukový záznam, na ktorom ju muž oslovený ako „Mason" núti k sexu. Futbalista údajne kontroloval a nátlakovo sa správal voči Robsonovej v období od novembra 2018 až do októbra 2022. Pokus o znásilnenie sa mal udiať v októbri 2021 a napadnutie spojené s ublížením na zdraví v decembri 2021.

Mourinho je známy svojou temperamentnou povahou.
Mourinho chce ísť späť do Premier League: Sníva o návrate do tohto mesta! Zobraziť článok

Mason Greenwood debutoval v drese Manchestru United v marci 2019 a vo februári 2021 podpísal dlhodobú zmluvu na štyri roky. Dosiaľ v drese tímu z Old Trafford odohral 129 súťažných zápasov a nastrieľal v nich 35 gólov. Na konte má aj jeden zápas v reprezentácii Anglicka. Bývalý tréner Man United Ole Gunnar Solskjaer ho v roku 2020 označil ako „výnimočný talent, o ktorý sa budeme starať a pokúsime sa z neho urobiť špičkového hráča".

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});