Juventus sa nemieni vzdať: Proti rozsudku sa odvolal a svoje body chce späť!

Taliansky futbalový klub Juventus Turín sa odvolal k najvyššemu športovému súdu pri národnom olympijskom výbore v afére falšovania účtovníctva. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Taliansky futbalový klub Juventus Turín sa odvolal k najvyššemu športovému súdu pri národnom olympijskom výbore v afére falšovania účtovníctva. Pôvodným rozhodnutím bolo poprednému tímu talianskej Serie A odpočítaných 15 bodov a bývalí funkcionári boli potrestaní zákazom činnosti.

Bez trestu sa nezaobišiel ani slávny bývalý český futbalista Pavel Nedvěd.
Juventus spoznal nekompromisný verdikt za finančné machinácie: Trest schytal aj legendárny Nedvěd! Zobraziť článok

Juventusu bola v pôvodnom rozhodnutí uznaná vina za machinácie s prestupmi, prijímania protiprávnych provízii a vykazovania falošných ziskov. Kvôli obvineniu už v novembri skončilo vedenie klubu vrátane českej futbalovej legendy Pavla Nedvěda.

Turínskemu klubu následne kvôli korupčnej kauze odpočítali 15 bodov v aktuálnom ročníku, zásluhou čoho klesol Juventus až na 13. miesto tabuľky Serie A.

Taliansky veľkoklub sa ale nevzdáva. Vo veci podal odvolanie k športovému súdu pri národnom olympijskom výbore. Klub o tomto kroku informoval na svojich webových stránkach. Turínčania sa vo svojom odvolaní opierajú o nedostatok legitimácie príslušného súdu na rozhodovanie a takisto poukazujú na chyby v odôvodnení obžaloby. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});