Supertalentovaná Nela Lopušanová má veľké ambície: Sníva o Amerike!

Jej meno má už teraz váhu! Talentovaná hokejistka Nela Lopušanová (14) urobila na svojich prvých majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Jej meno má už teraz váhu! Talentovaná hokejistka Nela Lopušanová (14) urobila na svojich prvých majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov vo Švédsku taký dobrý dojem, že ju vyhlásili za najlepšiu útočníčku a najužitočnejšiu hráčku turnaja.

V rozhovore pre Nový Čas opísala po návrate domov zo svetového šampionátu svoje plány do budúcnosti, ale nebála sa ani porovnať chlapčenský hokejový kolektív s dievčenským.

Na MS ste urobili poriadny vietor, malo to ohlas všade vo svete, ako to celé vnímate?

Je to super. Veľmi ma to teší, lebo mi po MS píše dosť veľa ľudí. Svojimi gólmi a parádičkami som sa chcela predviesť, ukázať sa babám a hlavne pomôcť tímu.

Vaše highlighty zdieľali slovenské, ale aj zahraničné hokejové hviezdy…

Bola som z toho prekvapená. Veľmi ma teší, že si ma všimli práve takí ľudia a zdieľajú videá mojich gólov. Pomáha mi to, že si ma všímajú.

Nela Lopušanová zahviezdila na nedávnych MS žien v hokeji do 18 rokov.
Famózna Lopušanová zaujala aj renomovaných zámorských expertov: Jej schopnosti sú jedinečné! Zobraziť článok

Aká cesta čaká na talentované slovenské dievča, ktoré chce preraziť v hokeji?

Dám sa prekvapiť. Teraz bolo toho dosť, potrebujem si vydýchnuť. Ale dúfam, že tá cesta bude čo najlepšia. S rodičmi máme víziu, že by som odišla hrať do Ameriky a chodila tam aj do školy. Je to doslova môj sen.

Viete povedať, aké sú najväčšie rozdiely medzi dievčenským a chlapčenským hokejovým kolektívom?

Dievčenský hokej teraz na MS bol o niečo rýchlejší. Aj lepší! U chlapcov sa však hrá viac do tela, a to mi u žien chýba.

Majú chlapci na tréningu problém vyrovnať sa s tým, keď vidia, že práve dievča je šikovnejšie?

Ako ktorí... Popravde veľa spoluhráčov mi úprimne dopraje a som s nimi odmalička. Vychádzame spolu ako brat a sestra. Väčšina si na mňa už zvykla a berú ma normálne.

Je pre vás hokej v živote priorita číslo jeden? A čo škola?

Hokej je pre mňa úplne top, ale aj škola je pre mňa dôležitá. Rozdiel v tom nerobím, ale určite ma hokej baví viac.

Aké máte najbližšie plány?

Mám pred sebou mládežnícku olympiádu EYOF. Tam sa budem snažiť podať čo najlepšie výkony. Potom sa už budem pripravovať v klube.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});