Famózna Lopušanová zaujala aj renomovaných zámorských expertov: Jej schopnosti sú jedinečné!

Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová (14) urobila na svojich prvých majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov taký dobrý dojem, ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová (14) urobila na svojich prvých majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov taký dobrý dojem, že ju vyhlásili za najlepšiu útočníčku a najužitočnejšiu hráčku turnaja.

S 13 bodmi v piatich zápasoch bola najproduktívnejšia hráčka šampionátu a s 9 gólmi druhá najlepšia strelkyňa. Zámorský expert Ian Kennedy z magazínu The Hockey News ju zaradil na prvé miesto svojho zoznamu Top 25 hokejistiek na podujatí.

Góly oslávila naozaj štýlovo.
Talentovaná Lopušanová si podmanila juniorský šampionát: Úžasné, čo sa jej podarilo! Zobraziť článok

„Stala sa ozdobou šampionátu. Skórovala pomedzi svoje nohy, strieľala zo vzduchu, predviedla lakrosový gól a využívala samostatné úniky aj trestné strieľania. Keď hráčka z B-skupiny na seba takto upozorňuje, viete, že jej schopnosti sú jedinečné. Žiari aj medzi staršími chlapcami na Slovensku a keďže môže hrať ešte na troch MS hráčok do 18 rokov, mohla by sa stať historicky najproduktívnejšou hráčkou na týchto turnajoch," zhodnotil odborník výkony 14-ročnej fenoménky.

Lopušanová skórovala v každom dueli na januárovom šampionáte vo švédskom Östersunde a vo štvrťfinále proti Švédkam (1:6) sa prezentovala tzv. „michiganom", teda gólom zo vzduchu spoza bránky. Slovenky aj vďaka nej skončili na turnaji šieste, čím vyrovnali svoje najlepšie umiestnenie v histórii.

Ian Kennedy spomenul vo svojom rebríčku aj kapitánku slovenskej ženskej osemnástky na MS 2023 Zuzanu Dobiášovú, tú však zaradil až na posledné 25. miesto.

Slovenské reprezentantky si na MS zahrajú o konečné 5. miesto.
Výstavný gól Lopušanovej reprezentantkám nestačil, zahrajú si o 5. miesto Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});