Lyžovanie trpí nedostatkom snehu: Organizátori zrušili ďalšie prestížne preteky

Nedostatok snehovej pokrývky v teplom sužovanej Európe má za následok ďalšie zrušené preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Nedostatok snehovej pokrývky v teplom sužovanej Európe má za následok ďalšie zrušené preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

V dostatočnom predstihu totiž nemeckí organizátori informovali, že v závere januára sa neuskutočnia preteky mužov v Garmisch-Partenkirchene. V sobotu 28. januára sa tam mal konať zjazd a o deň neskôr obrovský slalom.

Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia (FIS) medzičasom uviedla, že hľadá vhodnú náhradu za tieto preteky v Bavorsku, zatiaľ však definitíva v tomto smere nepadla. FIS vo svojej správe citovala "nepriaznivú predpoveď počasia a aktuálne snehové podmienky" na známej zjazdovke Kandahar.

Garmisch-Partenkirchen počas minulého týždňa hostil preteky SP v slalome mužov, súťažilo sa na úzkom páse umelého snehu so zeleňou okolo. V tejto sezóne sa pre problémy s počasím nekonali zjazdy v Zermatte, paralelná súťaž v Lechu, super-G v Lake Louise aj Val Gardene. Niektoré preteky, ktoré sa uskutočnili, prebehli v náročných podmienkach s minimom snehu.

Lídrom celkového poradia SP mužov je aktuálne Švajčiar Marco Odermatt s bezpečným náskokom pred Nórom Aleksandrom Aamodtom Kildem.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší  z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau.
Dvojaká tvár veľkých rivaliek v cieli slalomu: Jedna oslavovala, druhej prišlo nevoľno Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});