Olympijský šampión oznámil zásadnú správu: Končím!

Olympijský víťaz a bývalý majster sveta v zjazde Beat Feuz (35) sa rozhodol ukončiť kariéru.
  • Zdroj: SITA/AP

Olympijský víťaz a bývalý majster sveta v zjazde Beat Feuz (35) sa rozhodol ukončiť kariéru.

Tridsaťpäťročný švajčiarsky lyžiar sa rozlúči 21. januára preslávenými pretekmi v Kitzbüheli. Víťaz 16 pretekov Svetového pohára to oznámil na instagrame. "Posúvanie limitov a riskovanie boli dlhé roky v lyžovaní mojou vášňou. Kľúčom k úspechu bol pre mňa často môj pocit. Ten mi teraz hovorí, že fyzické limity som už dosiahol," uviedol Feuz, ktorý v novembri odštartoval už svoju 17. sezónu medzi elitou.

Jeho najlepším výsledkom v tomto ročníku je piate miesto v zjazde v Lake Louise, v priebežnom poradí disciplíny mu patrí šiesta priečka. Na konci roka je na programe zjazd v Bormiu a potom prídu na rad slávne preteky vo Wengene a Kitzbüheli.

"Som rád, že si opäť budem môcť užiť tieto svoje obľúbené preteky. Som neskutočne vďačný, že som sa mohol svojej vášni venovať tak dlho a zažil toľko emotívnych okamihov. Teraz sa teším na viac času stráveného s rodinou a na nové výzvy, ktoré prídu," napísal Feuz.

Tento rok vo februári na hrách v Pekingu ovládol zjazd o jednu desatinu pred Francúzom Johanom Clareym a skompletizoval zbierku olympijských medailí.

V roku 2018 v Pjongčangu skončil druhý v super-G a tretí v zjazde. Svetový titul získal v roku 2017 vo Svätom Morici, k tomu má dva zjazdárske bronzy z rokov 2015 a 2021. Vo Svetovom pohári sa prebojoval na stupne víťazov v 58 pretekoch a štyrikrát získal malý krištáľový glóbus za zjazd.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
Vlhovej otec prehovoril o dcérinom úspechu: Je za tým len TOTO! Tipoval som Slafkovského Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});