Bounou, v Kanade narodený brankár Maroka, je na vrchole blaha: Muž, ktorý zničil sny Ronalda

Píše ukážkový príbeh o tom, že vytrvalosť sa v živote vypláca! O to príjemnejší pocit sa dostaví po zvládnutí prekážok, ktoré sa javia ...

Píše ukážkový príbeh o tom, že vytrvalosť sa v živote vypláca! O to príjemnejší pocit sa dostaví po zvládnutí prekážok, ktoré sa javia na prvý pohľad ako neprekonateľné. Brankár marockej futbalovej reprezentácie Yassine Bounou (31) je v Katare na vrchole blaha. Po prvý raz v histórii MS dostal africkú krajinu do semifinále.

Fotogaléria

Na turnaji odchytal štyri zápasy, v ktorých ho neprekonal žiaden hráč súpera. Inkasoval iba raz po vlastnom góle Aguerda. Vychytal vicemajstrov sveta z Chorvátska (0:0) a tešil sa z víťazstva nad rodnou Kanadou (2:1). V osemfinále poslal domov Španielov, keď v rozstrele zlikvidoval penalty Solera i Busquetsa. Vo štvrťfinále zničil sny Cristiana Ronalda o úspešnej rozlúčke s jeho piatym svetovým šampionátom. Hneď po triumfe nad Portugalskom požičal svoje rukavice synčekovi Isaacovi a spolu si na ihrisku zakopali.

„Keď máte v tíme jedného z najlepších brankárov sveta, dodá vám to sebavedomie. Yassine nám ho zvyšuje. Veľmi nám pomohol. Keď v nadstavenom čase takto vychytá Ronalda, sme nezastaviteľní,“ vyhlásil tréner Walid Regragui. Na Africkom pohári národov 2017 a rok na to aj na MS v Rusku bol Bono, ako má napísané na drese, iba náhradníkom. Je jedným zo 14 marockých reprezentantov, ktorí sa narodili v zahraničí. On konkrétne v Montreale.

Keď mal 7 rokov, vrátil sa s rodinou do teplejšieho Maroka. Stal sa členom akadémie Wydad Casablanca a stabilným hráčom jeho tímu, s ktorým sa prebojoval do finále Ligy majstrov CAF.

Jeho talent neunikol pozornosti európskych skautov. Upísal sa Atléticu Madrid. Dve sezóny strávil v rezerve, neskôr odišiel na hosťovanie do druholigovej Zaragozy. Z nej zamieril na prestup do Girony, ktorej pomohol k postupu do La Ligy. Po jednoročnej skúške v FC Sevilla sa osvedčil a odvtedy pôsobí v andalúzskom klube. Bola to dlhá cesta na vrchol.

Bounou verí pred dnešným semifinále s Francúzskom, že jeho mužstvo ešte nepovedalo posledné slovo. „Je ťažké uveriť takýmto momentom. Okrem semifinále je najdôležitejšia vec, že sme zmenili mentalitu. Generácia po nás bude vedieť, že marockí hráči môžu súperiť s kýmkoľvek na svete,“ zdôraznil marocký futbalový hrdina. „Zostaneme sústredení. Až časom si uvedomíme, čo sme dosiahli,“ uzavrel 31-ročný brankár.

Lionel Messi oslavuje postup do finále s fanúšikmi Argentíny.
Krásne gesto argentínskej hviezdy: Prerušil rozhovor, aby urobil TOTO Zobraziť článok

Kto je Bounou?

  • narodil sa v Montreale
  • vrátil sa do Maroka
  • vyrastal v akadémii Casablancy
  • bol hráčom Atlética Madrid
  • 4 roky hrával za Gironu
  • teraz chytá v FC Sevilla
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk