Pelé zagratuloval Neymarovi k vyrovnaniu jeho streleckého rekordu. Naďalej nás inšpiruj!

Legendárny brazílsky futbalista Pelé (82) zagratuloval svojmu hviezdnemu krajanovi Neymarovi k vyrovnaniu jeho národného rekordu v počte ...
  • Zdroj: TASR/AP

Legendárny brazílsky futbalista Pelé (82) zagratuloval svojmu hviezdnemu krajanovi Neymarovi k vyrovnaniu jeho národného rekordu v počte gólov v drese brazílskej reprezentácie.

Neymar strelil v piatok jediný gól "kanárikov" v neúspešnom štvrťfinále majstrovstiev sveta v Katare proti Chorvátom (1:1, 2:4 na pokutové kopy), mal poradové číslo 77 a ďalší z neho urobí historicky najlepšieho strelca svojej krajiny.

"Videl som ťa vyrastať, fandil som ti každý deň a konečne ti môžem zagratulovať k dosiahnutiu mojej streleckej bilancie za Brazíliu. Obaja vieme, že je to viac než len číslo. Naša hlavná úloha ako športovcov je inšpirovať našich súčasných spoluhráčov, budúce generácie a najmä všetkých, ktorí milujú šport," napísal na svojom instagrame Pelé, ktorý doviedol reprezentáciu Brazílie k titulom majstrov sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970. Na šieste prvenstvo čaká od roku 2002.

"Bohužiaľ, toto pre nás nie je najšťastnejší deň. Rekord som stanovil takmer pred 50 rokmi a odvtedy sa k nemu nikto nepriblížil, až doteraz. Dokázal si to, chlapče. Ukazuje to, aký úžasný úspech to je. Naďalej nás inšpiruj. Budem sa radovať z každého tvojho gólu, tak ako som to robil doposiaľ v každom zápase, v ktorom som ťa videl na ihrisku," dodal Pelé v odkaze pre 30-ročného útočníka Paríža Saint-Germain.

Zdravotný stav Pelého sa v ostatných dňoch zlepšoval. Už 82-ročný Edson Arantes do Nascimento bol nedávno hospitalizovaný v Nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule, kde podstupuje liečbu pľúcnej infekcie spôsobenej ochorením COVID-19. Lekári uviedli, že ho prepustia z nemocnice, keď sa úplne zotaví zo spomenutej infekcie.

Cristiano Ronaldo sa lúčil s MS v slzách.
Ronaldo plakal ako malé dieťa: Takto sa Cristiano lúčil s MS v Katare! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk