Nadal šokoval fanúšikov: TU som hral naposledy!

Španielsky tenista Rafael Nadal (36) nebude v roku 2023 obhajovať jeden zo svojich titulov. Svojím rozhodnutím šokoval fanúšikov a oznámil, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal (36) nebude v roku 2023 obhajovať jeden zo svojich titulov. Svojím rozhodnutím šokoval fanúšikov a oznámil, že v tejto lokalite hral naposledy!

Španielsky tenista Rafael Nadal oznámil, že v Mexiku hral pravdepodobne naposledy a budúci rok neplánuje obhajovať svoj titul na turnaji v Acapulcu. Prezradil to v rámci svojho turné po Latinskej Amerike, v rámci ktorého počas dvoch týždňov navštívil päť krajín. Na exhibícii účinkuje spoločne s Nórom Casperom Ruudom a Mexiko je ich poslednou zastávkou.

Molčan sa stal minulý týždeň tenistom roka 2022.
Alex Molčan o trénerskom mágovi Vajdovi v jeho tíme: Bodaj by aj so mnou vyhrával grandslamy! Zobraziť článok

„Bude to pravdepodobne naposledy, čo si zahrám v Mexiku. Acapulco 2023 nie je v mojom kalendári a sezóna 2024 je príliš ďaleko. Teraz je čas, aby som si tento moment užil naplno, v skvelom prostredí, s veľa ľuďmi a v krajine, kde som sa vždy cítil milovaný,“ cituje španielskeho tenistu portál tennis365.com.

22-násobný grandslamový šampión napriek zdravotným problémom dokázal v uplynulej sezóne získať dva tituly z podujatí "veľkej štvorky" a končiť s kariérou sa rozhodne nechystá.

„Pre mňa je teraz najdôležitejšie, aby som mohol hrať na dôležitých turnajoch v plnej fyzickej kondícii. Naďalej si to užívam deň po dni a stále mám ciele, ktoré sú na profesionálnej úrovni vzrušujúce. Pokúsim sa ich dosiahnuť, kým moje telo alebo myseľ nepovedia dosť. Momentálne sa tak nestalo, takže chcem pokračovať,“ vyhlásil čerstvý otec rozhodne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});