Alex Molčan o trénerskom mágovi Vajdovi v jeho tíme: Bodaj by aj so mnou vyhrával grandslamy!

Dôvody na radosť! Tenista Alex Molčan oslávil vo štvrtok 1. decembra už 25 rokov. Momentálne má ako športovec ideálny vek, o čom svedčí ...
  • Zdroj: ik

Dôvody na radosť! Tenista Alex Molčan oslávil vo štvrtok 1. decembra už 25 rokov. Momentálne má ako športovec ideálny vek, o čom svedčí aj výhra v tohtoročnej tradičnej ankete Tenista roka.

FOTOGALÉRIA: Molčan o trénerovi Vajdovi: Bodaj by sme vyhrávali grandslamy!

Molčanovi k slovenskému titulu určite dopomohlo aj angažovanie jedného z najlepších tenisových trénerov súčastnosti Mariána Vajdu (57). Alex si na ňom však podľa vlastných slov cení predovšetkým jeho charakter a to, aký je človek.

Čo pre vás znamená premiérový titul Tenista roka?

Je to zadosťučinenie za všetku drinu, ktorú som počas roka podstúpil. Pamätám si veľké slovenské mená, ktoré túto anketu vyhrali. Je to pekný pocit, že som po pomerne úspešnej sezóne v takejto partii.

S uplynulou sezónou ste teda spokojný?

Veľa vecí mohlo byť aj lepších... Prvá polovica bola taká konštantná, keď som podával kvalitné výkony. Druhá polovica nevyšla tak, ako sme si s tímom priali. To je aj môj cieľ pre budúci rok – podávať konzistentnejšie výkony počas celej sezóny.

Cítite sa na aktuálnom 50. mieste vo svetovom rebríčku ATP dobre?

Mohol som rok zakončiť aj na vyššej pozícii, ale nedá sa s tým nič robiť. Zobral som si veľa ponaučení. Bude to lepšie ďalšiu sezónu. Makať naplno budem už v predsezónnej príprave.

Do tímu ste tento rok priviedli hlavného trénera Mariána Vajdu, ako sa vám s ním pracuje?

Práca s ním je vynikajúca. Jeho príchod do tímu doniesol mimoriadne profesionálne pohľady na tenis. Dalo mi to strašne veľa aj osobnostne, pretože si cením najmä Mariánov charakter a to, aký je to človek. Všetko klape, ako má. Budeme makať a dúfať, že to najlepšie ešte len príde.

S Djokovičom vyhrával Vajda jeden grandslam za druhým, bude to tak aj s vami?

Bodaj by. (smiech) Uvidíme, čas ukáže, čo bude. Ja určite urobím všetko pre to, aby to tak bolo.

Veľkou témou sú futbalové MS, sledujete ich?

Som veľký futbalový fanúšik. Fandím Manchesteru City. Z národných mužstiev favorizujem na šampionáte asi Brazíliu. Ale prajem to aj Messimu a Argentíne. Futbal si vychutnávam. Keby však hrá City finále Ligy majstrov, tak by som bol asi trochu nervózny.

Vajda na tradičnom galavečere nemohol chýbať.
Marián Vajda odštartoval s Alexom Molčanom novú kapitolu: S Djokovičom mám stále skvelý vzťah Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});