Nemecko hrá na MS o všetko: "Buď - alebo" v premiére rozhodkýň

Premiéra rozhodkýň v zápase MS a snaha futbalistov Nemecka o odvrátenie blamáže budú hlavné motívy štvrtkového zápasu E-skupiny MS v Katare.
  • Zdroj: instagram/stephanie.frappart

Premiéra rozhodkýň v zápase MS a snaha futbalistov Nemecka o odvrátenie blamáže budú hlavné motívy štvrtkového zápasu E-skupiny MS v Katare.

Posledné štvrté miesto s jedným bodom na konte velí Nemcom zdolať Kostariku, v opačnom prípade im zhasne nádej na osemfinále. Situáciu však nemajú úplne vo svojich rukách, k postupu im musia pomôcť aj Španieli v súboji s Japonskom.

Nemci si situáciu v základnej skupine skomplikovali prehrou s Japonskom 1:2. Následnú remízu so Španielskom 1:1 ratovali v záverečnej desaťminútovke a aj vďaka tomu sú v hre o postup. TASR pripomína, že v prípade rovnosti bodov je prvoradým rozhodujúci faktor skóre. Nemcom remízou so Španielskom narástlo sebavedomie, o čom svedčili sebaisté vyjadrenia  o ďalšom vývoji v skupine z úst hráčov a aj trénera Hansiho Flicka. Postup očakáva aj nemecká futbalová legenda Lothar Matthäus.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

"Naša šanca na postup je oveľa väčšie ako nebezpečenstvo eliminácie," povedal pre televíziu ARD. Nemecký tréner Flick pochválil svojich zverencov za výkon proti Španielsku a rovnaké nasadenie bude chcieť aj vo štvrtok. "Proti Španielsku to bol úplne iný nemecký tím než s Japonskom. Tentoraz predviedol obetavý výkon a tak sa musí prezentovať stále. Vieme, o čo nám ide, ale nebojíme sa," poznamenal Flick.

V pozícii hlavnej rozhodkyne povedie duel Francúzka Stéphanie Frappartová s asistentkami Neuzov Backovou z Brazílie a Mexičankou Karen Diaz Medinovou. Pôjde o vôbec prvý zápas v histórii MS, ktorý bude rozhodovať žena. Okrem nich sú na rozhodcovskej listine pre MS v Katare aj Japonka Jošimi Jamašitová, Salima Mukansangová z Rwandy a americká asistentka Kathryn Nesbittová.

Ronaldo sa teší po góle Portugalska.
Cristiano Ronaldo mal rozhodnúť o svojej budúcnosti: Šialené, koľko bude zarábať v novom klube! Zobraziť článok

Španieli sú so štyrmi bodmi na prvom mieste skupiny, ale postup ešte nemajú istý. Proti Japonsku nesmú prehrať. V opačnom prípade sa pre nich, pri predpokladanom víťazstve Nemecka nad Kostarikou, turnaj skončí. "Remíza nás posunie do osemfinále a pravdepodobne aj k prvému miestu v skupine. My však budeme hrať na víťazstvo," poznamenal tréner Louis Enrique.

      Štvrtok, 1. decembra, 20.00 (SEČ)
      Národný štadión (Chalifov medzinárodný štadión, mesto Dauha)
      E-skupina, 3. kolo:
      Japonsko - Španielsko

      rozhodujú: Gomes - Pathsoane (obaja JAR), Mukansanga (Rwanda)
      Štvrtok, 1. decembra, 20.00 (SEČ)
      Aréna Al Bayt (mesto Al Chor)
      E-skupina, 3. kolo:
      Kostarika - Nemecko

      rozhodujú: Frappartová (Fr.) - Backová (Braz.), Medinová (Mex.)
     
      Tabuľka E-skupiny:
      1. Španielsko  2 1 1 0 8:1 4
      2. Japonsko    2 1 0 1 2:2 3
      3. Kostarika   2 1 0 1 1:7 3
      4. Nemecko     2 0 1 1 2:3 1

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});