Bývalý brankár Mucha po víťaznom štarte Portugalska: Vymyslená penalta Ronalda!

Pozornosť zbystril aj Milan Škriniar (27) a spol.! Európski Brazílčania vstúpili do turnaja podľa predpokladov úspešne, keď zdolali Ghanu ...
  • Zdroj: TASR

Pozornosť zbystril aj Milan Škriniar (27) a spol.! Európski Brazílčania vstúpili do turnaja podľa predpokladov úspešne, keď zdolali Ghanu (3:2). Z ich strany však nešlo o žiadnu futbalovú fiestu.

FOTOGALÉRIA: Bývalý brankár Mucha po víťaznom štarte Portugalska: Vymyslená penalta Ronalda!

V Katare sa svetu predstavilo už aj Portugalsko, súper Slovákov v budúcoročnej kvalifikácii ME 2024. Favorita naštartoval kto iný ako Cristiano Ronaldo. Najskôr sa zastreľoval nohou i hlavou, potom dal gól, ale neplatil pre faul. Po hodine hry už mal dôvod na oslavy. Premenil pokutový kop a stal sa prvým futbalistom histórie, ktorý skóroval na piatich šampionátoch za sebou.

„Bola to vymyslená penalta. Je tam VAR, desať rozhodcov, ale nerozumiem niektorým verdiktom. Portugalsku to očividne pomohlo, lebo dovtedy nič extra nevytvorilo. Od fenomenálneho výkonu to malo veľmi ďaleko,“ uviedol pre Nový Čas Ján Mucha.

Bývalý reprezentačný brankár odchytal na MS 2010 v Juhoafrickej republike všetky štyri zápasy. Dobre pozná dôležitosť štartu do turnaja. „Víťazný vstup zvyšuje šancu na postup do osemfinále. Mužstvo môže potom kalkulovať a aj šetriť sily. Portugalsko je turnajové mužstvo, ktoré sa vie naštartovať a stupňovať svoju výkonnosť. Sú v ňom skúsení hráči z veľkých klubov v najlepších ligách sveta. V Katare sa môžu dostať ďaleko.“

 Na archívnej snímke z 11. novembra 2022 moslimský muž sa fotí pred nápisom FIFA MS Katar 2022 v katarskom meste Dauha.
Panika v Katare: V dejisku svetového šampionátu vypukol požiar Zobraziť článok

Ronaldo má za sebou hektické obdobie. Len pred pár dňami mu Manchester United zrušil kontrakt po tom, čo kritizoval vedenie klubu i amerických majiteľov. Naťahovačky ovplyvnili jeho formu i hernú pohodu.

„Žiaden hráč nie je viac ako klub a jeho značka. Platí to aj v prípade Ronalda. Proti Ghane nepodal optimálny výkon. Už som ho videl aj v lepšom vydaní. Portugalčania sú silní ako kolektív. V príprave sa zaobišli aj bez neho a dokázali vyhrávať.“

V závere nadstaveného času európsky zástupca takmer prišiel o víťazstvo. Jeho brankár Diogo Costa vyrobil kiks, ktorý mohol mať fatálne následky. Nezbadal, že pri rozohrávaní číha za ním Iňaki Williams, ktorý mu loptu šikovne zobral, no nešťastne sa pošmykol a už nedokázal skórovať.

„Stáva sa to aj veľkým brankárom. Pripisujem to strate koncentrácie. Costa sa zabudol pozrieť za seba a takmer na to doplatil vyrovnávajúcim gólom. To by určite nemal pokojnú noc,“ dodal Mucha.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk