Panika v Katare: V dejisku svetového šampionátu vypukol požiar

V meste Losail neďaleko štadióna vypukol požiar, dym videli až v Dauhe.
  • Zdroj: TASR/AP

V meste Losail neďaleko štadióna vypukol požiar, dym videli až v Dauhe.

V sobotu približne na poludnie miestneho času vypukol v dejisku majstrovstiev sveta vo futbale v Katare požiar. Podľa katarského ministra vnútra začala horieť rozostavaná budova na ostrove, ktorý je súčasťou mesta Losail. V tejto lokalite je na programe viacero stretnutí prebiehajúceho "mundialu".

Podľa katarskej vlády vypukol požiar asi 3,5 km od futbalového štadióna v Losaile, na ktorom sa má v sobotu večer odohrať zápas C-skupiny medzi Argentínou a Mexikom. Čierny dym z horiacej budovy stúpal vysoko do vzduchu a údajne ho bolo vidieť až z centra hlavného mesta Dauha, ktoré je od Losailu vzdialené približne 20 km. Pri požiari sa nikto nezranil.

Futbalové MS 2022 v Katare sa blížia.
Domov sa už vráti bez otca: V Katare prišiel o život fanúšik Walesu († 62) Zobraziť článok

Na Losail Iconic Stadium sa uskutoční dokopy desať duelov MS 2022, vrátane finálového súboja 18. decembra. Práve v tomto stánku Saudská Arábia v utorok šokovala svet triumfom 2:1 nad Argentínou, o dva dni neskôr tam Brazília zdolala Srbsko (2:0).

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Okrem spomenutého sobotňajšieho zápasu hostí Losail ďalšie tri stretnutia skupinovej časti a po jednom súboji osemfinále, štvrťfinále aj semifinále play-off.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});