S dvojgólovým kapitánom Ekvádoru Valenciom sa život nemaznal: Dojil kravy a čelil únosu sestry!

Mohol to odpáliť hetrikom! O prvý gól ho obral videorozhodca kvôli ofsajdu, no ďalšie dva už boli regulárne. Ekvádor vyhral nad Katarom ...

Mohol to odpáliť hetrikom! O prvý gól ho obral videorozhodca kvôli ofsajdu, no ďalšie dva už boli regulárne. Ekvádor vyhral nad Katarom 2:0 a z útočníka Ennera Valenciu (33) sa stal národný hrdina.

Fotogaléria

Skóroval z penalty, ktorú sám vyrobil po faule brankára na neho a po polhodine pridal poistku umiestnenou hlavičkou k žrdi z desiatich metrov.

Valenciu prezývajú doma Superman. Vedia prečo. Rodák zo San Lorenza je ťahúňom ekvádorskej reprezentácie. Na MS 2014 v Brazílii strelil všetky tri góly Ekvádoru a v juhoamerickej kvalifikácii pomohol štyrmi zásahmi ku konečnému 4. miestu a k priamemu postupu na šampionát. Jeho cesta medzi elitu však bola tŕnistá. Pochádza z chudobnej farmárskej komunity. Rodina často nemala peniaze na základné potraviny, preto si mladý Enner privyrábal dojením kráv a predajom mlieka v meste.

Futbal bol odmalička jeho najväčšou vášňou. „Láska k futbalu ma držala pri živote. Veľakrát som si odskočil zo školy, aby som mohol hrať. Rodičom som povedal, že idem do školy, ale málokedy to bola pravda. Išiel som hrať futbal. Vždy som nadšený z tejto hry,“ prezradil v rozhovore pre Daily Mail. Až ako 21-ročný uzavrel svoju prvú profi zmluvu s tímom Emelec. Nebola to však žiadna veľká sláva. Často ani neraňajkoval, aby ušetril peniaze. Nemohol si dovoliť ani prenájom, preto prespával na štadióne, kde mal klub zopár izieb.

Luis Enrique sa počas MS podujal komunikovať s fanúšikmi na sociálnych sieťach.
Torres zbalil dcéru kouča Luisa Enriqueho: Má teraz v reprezentácii protekciu? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});