Bizár v tretej futbalovej lige v Česku: Dvanásty hráč je samotný Boh!

Tak toto tu ešte nebolo! Tím FK Viagem Ústí nad Labem, treťoligista v Česku, prekvapil fanúšikov vskutku netradičným nápadom. Angažoval ...
  • 5Galéria
  • Zdroj: greb fb: FK Viagem Ústí nad Labem

Tak toto tu ešte nebolo! Tím FK Viagem Ústí nad Labem, treťoligista v Česku, prekvapil fanúšikov vskutku netradičným nápadom. Angažoval totiž kňaza futbalu.

Fotogaléria

Nie, toto naozaj nie je vtip. Otec Gabriel, celým menom i s titulmi ThDr. Mgr. Milan Gabriel Kučera Ph.D. (43), sa už od polovice jari pohybuje počas zápasov treťoligového tímu FK Viagem Ústí nad Labem na tribúne medzi fanúšikmi. Pred zápasom nezabudne mužstvu požehnať a počas neho vehementne diskutuje s ľuďmi o viere i športe.

„S otcom Gabrielom spolupracujeme vo firme už dlho, takže išlo len o prirodzený vývoj dostať ho do klubu, pretože je potrebné aktivizovať všetky zdroje vrátane Pána Boha,“ pousmial sa svojrázny majiteľ klubu Přemysl Kubáň. „Ja veriaci nie som, ale veľa ľudí áno. A nikdy neviete. Môže to pomôcť, určite to neublíži,“ dodal Kubáň, ktorý je v Česku známy mnohými futbalovými výstrelkami.

Kučera, štyridsaťtriročný rozvedený právnik, ktorý vychoval tri dcéry, pracuje v advokácii. Je aj študentským kaplánom strahovských internátov a zároveň káže, spovedá a slúži byzantskú liturgiu v domove dôchodcov. „Samozrejme to môže byť vnímané ako bizár, nezvyčajné to je. Ja som ešte farára na futbale nevidel, Je možné, že toto je prvý farár futbalového klubu, ale určite nie posledný,“ uzavrel Kubáň.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});