Tampa končí v play off: Erik Černák je voľný pre MS

Hokejisti Floridy Panthers postúpili do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL.
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Floridy Panthers postúpili do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL.

V piatom štvrťfinále zdolali v noci na utorok Tampu Bay Lightning 6:1 a v celej sérii triumfovali 4:1. Obranca Tampy Erik Černák tak môže posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta.

Floridu potiahli Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe. Obaja vsietili dva góly a pridali aj asistenciu. Černák strávil na ľade 20:52 min a pripísal si na konto dva mínusové body. Na bránku Sergeja Bobrovského vyslal jednu strelu a rozdal súperom päť bodyčekov. "Panteri" rozhodli o svojom triumfe štyrmi gólmi v tretej tretine.

Hráči Dallasu Stars zvíťazili vo štvrtom štvrťfinále Západnej konferencie na ľade Vegas Golden Knights 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2. O ich triumfe rozhodol v 39. minúte Ty Dellandrea, v závere pri power play domácich pridal poistku Roope Hintz. Texaský tím uspel v oboch dueloch na štadióne obhajcu Stanleyho pohára.

1. kolo play off NHL:

Štvrťfinále Východnej konferencie - 5. zápas:

Florida Penthers - Tampa Bay Lightning 6:1

Góly: 21. Verhaeghe (Barkov, Mikkola), 33. Barkov (Ekblad, Forsling), 52. Barkov (M. Tkachuk, Verhaeghe), 55. Rodrigues (Stenlund, Tarasenko), 57. Verhaeghe (M. Tkachuk), 59. Mikkola (Lundell, Luostarinen) – 34. Hedman (Hagel, Kučerov)/stav série: 4:1, Florida postúpila do semifinále/

Štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápas:

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:4

Góly: 15. Amadio (McNabb, Howden), 24. Eichel (Marchessault, Barbašev) – 18. Dadonov (R. Suter), 30. W. Johnston (Duchene, Seguin), 39. Dellandrea (Cr. Smith, Steel), 59. Hintz/stav série: 2:2/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});