Ramsay na MS zrejme nepočíta s mladíkmi zo zámoria, ako to vidia osobnosti: Vyzerali by sme ako...

Fanúšikovia si ich do záverečnej prípravy želajú, ale realita bude zrejme iná! Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay ...

Fanúšikovia si ich do záverečnej prípravy želajú, ale realita bude zrejme iná! Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay (73) sa po posledných dvoch prípravných stretnutiach s Nemeckom nechal počuť, že talentovaní útočníci Dalibor Dvorský (18) a aj Filip Mešár (20) pred svetovým šampionátom v Česku šancu v národnom tíme podľa všetkého nedostanú. Čo nato hovoria naše hokejové osobnosti?

Fotogaléria

Vyzerá to však tak, že tréner Ramsay s nimi nepočíta a jeho slová potvrdil aj asistent Peter Fruhauf.  Čo sa týka Dvorského a Mešára, ak by sme ich chceli vyskúšať, niekto z tých, ktorí hrajú dobre, by nás musel opustiť a nás by to potom mrzelo. Ale obaja sú hráči, ktorí patria do reprezentácie, chceli sme ich vidieť hrať a boli v našich plánoch. No opakujem, my už máme málo času na skúšanie.“

Je tam pretlak

Ako tento krok vnímajú naše osobnosti? „Máme dosť veľa mladých chlapcov teraz a nebolo by ešte dobré, aby prišli ďalší dvaja hráči. Vyzerali by sme skoro ako juniorské mužstvo, ak si odmyslíme pár skúsenejších hráčov. Myslím, že toto je správne riešenie. Ich čas ešte len príde, predsa len hrali juniorskú súťaž,“ zamyslel sa majster sveta z roku 1985 Dárius Rusnák.

„Ak sa pozrieme na šance Mešára a Dvorského z čisto principiálneho pohľadu, tak sú to ofenzívni útočníci do prvých dvoch formácií, kde sa chvaľabohu zdá, že máme doslova pretlak s výhľadom na MS. Preto bude pre trénerov trošku problematickejšie pre nich vymyslieť zmysluplný plán. Trošku iná situácia bola napríklad pred dvomi rokmi s Adamom Sýkorom, ktorý svojím štýlom pasoval do tretej či štvrtej formácie celkom bez problémov. Vtedy to zmysel dávalo,“ povedal obranca Richard Lintner.

Útočník Marcel Haščák získal nedávno titul vo Francúzsku s tímom Rouen Dragons.
Známy hokejista prežíva turbulentné obdobie: Svadba, dieťa a titul! Zobraziť článok

Craig Ramsay pokračuje pri slovenskej reprezentácii.
Nečakané rozhodnutie Ramsayho: Slovenskí mladíci zo zámoria na MS nepricestujú! Zobraziť článok

Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Rázny odkaz všetkým neprajníkom Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});