Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!

Agent slovenského hokejového útočníka Michala Krištofa kritizuje rozhodnutie zväzu o neúčasti hráčov z KHL v reprezentácii. Označil to ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Agent slovenského hokejového útočníka Michala Krištofa kritizuje rozhodnutie zväzu o neúčasti hráčov z KHL v reprezentácii. Označil to za veľké sklamanie a dodáva, že ak na Slovensku platili ako v KHL, tak jeho klient hrá tam.

FOTOGALÉRIA: Slováci v KHL

Agent Andrej Matvejev, zastupujúci slovenského hokejového útočníka Michala Krištofa, kritizoval rozhodnutie slovenského zväzu ohľadom neúčasti hráčov z KHL v reprezentácii. "Osobne mám k takýmto rozhodnutiam negatívny postoj, pretože Michal je profesionálny športovec, ktorý reprezentoval svoj tím už predtým. Ak by mu tímy zo slovenskej ligy vedeli dať rovnaký plat ako v KHL, tak by tam hral a mal by patričnú konkurenciu," cituje Matvejeva portál Metaratings.ru.

Na snímke ruskí fanúšikovia.
Ďalší Slováci na lane KHL: Medzi nimi je aj mladá hviezda z NHL! Zobraziť článok

"Profesionálny život každého športovca je krátky, každý sa potrebuje za krátky čas dostať do najlepšej ligy, zarobiť na seba a svoju rodinu. A pre každého je to veľká česť hrať za svoj národný tím a byť z neho odmietnutý je veľkým sklamaním," dodal Matvejev na adresu rozhodnutia slovenského zväzu o zákaze štartu hráčov z KHL na majstrovstvách sveta v Česku.

Tridsaťročný Michal Krištof odohral v KHL posledné dve sezóny. V tej prvej pôsobil v Admirale Vladivostok (sedem gólov a 30 bodov v 46 zápasoch) a uplynulú sezónu odohral za Soči s bilanciou deväť gólov a 32 bodov v 54 stretnutiach. V Soči bude pokračovať aj v nasledujúcej sezóne. Slovensko reprezentoval štyrikrát na majstrovstvách sveta a dvakrát na olympijských hrách. Bol súčasťou bronzového tímu v Pekingu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});