Osakovej nevyšiel návrat po materskej: Rýchly koniec na Australian Open

Japonskej tenistke Naomi Osakovej (28) nevyšiel návrat do súťažného kolotoča po materskej prestávke. Dvojnásobná víťazka Australian Open ...
  • Zdroj: SITA/AP

Japonskej tenistke Naomi Osakovej (28) nevyšiel návrat do súťažného kolotoča po materskej prestávke. Dvojnásobná víťazka Australian Open prehrala v 1. kole dvojhry v Melbourne so šestnástou nasadenou Francúzkou Caroline Garciovou 4:6, 6:7 (2).

FOTOGALÉRIA: Naomi Osaková

Pre Osakovú to bol prvý duel od turnaja WTA v Tokiu v septembri 2022, vlani v lete porodila dcéru Shai.

"Naomi si veľmi vážim a rešpektujem ju. Je obdivuhodné, že tak rýchlo po narodení prvej dcérky sa dokázala vrátiť na dvorce. Keď som videla žreb, povedala som si, že to bude na prvé kolo tvrdý oriešok. Dnes mi fungoval servis, čo bolo veľmi dôležité. Som rada, že som Naomi odplatila prehru spred dvoch rokov," uviedla Garciová v pozápasovom interview.    

Novak Djokovič vyletel na jednu z fanúšičiek v hľadisku Australian Open.
Djokovičovi rupli nervy: Vulgárne vynadal dievčaťu, to sa rozplakalo Zobraziť článok

Češka Markéta Vondroušová sa rovnako ako Osaková s účinkovaním v Melbourne rozlúčila už v 1. kole. Vlaňajšia wimbledonská šampiónka podľahla v pozícii nasadenej sedmičky Ukrajinke Dajane Jastremskej hladko 1:6, 2:6. Šiesta nasadená Tunisanka Ons Jabeurová si poradila s ďalšou ukrajinskou kvalifikantkou Juliou Starodupcevovou suverénne 6:3, 6:1, Turnajová desiatka Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová zdolala Češku Lindu Fruhvirtovú 6:2, 3:6, 6:2.  

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});