Toto zariadil Slovák Alex Molčan: Poslal do dôchodku tenistu, ktorý zdolal Federera

Dozvedel sa to až po zápase. Alex Molčan mal v 2. kole kvalifikácie na prvý grandslamový turnaj tenisového roka v Melbourne jediný cieľ: ...
  • Zdroj: Northfoto

Dozvedel sa to až po zápase. Alex Molčan mal v 2. kole kvalifikácie na prvý grandslamový turnaj tenisového roka v Melbourne jediný cieľ: vyhrať a postúpiť ďalej. Netušil, že jeho výhra ukončí kariéru jeho súpera.

FOTOGALÉRIA: Molčan poslal do dôchodku tenistu, ktorý zdolal Federera

Tým súperom bol domáci hráč John Millmann (34), ktorý už koncom minulého roka avizoval, že Australian Open 2024 bude jeho posledným v kariére. Austrálčan veril, že sa prebojuje do hlavnej súťaže, no jeho plány zrušil práve Alex Molčan, ktorému podľahol 4:6, 3:6.

Millman vo svojej kariére vyhral jeden turnaj ATP – v Astane v roku 2020 – a v októbri 2015 bol na 33. mieste na svete. Najväčší úspech dosiahol na US Open 2018, kde zdolal švajčiarsku svetovú hviezdu Rogera Federera (3:6, 7:5, 7:6, 7:6) a po vyradení Jensona Brooksbyho, Fabia Fogniniho a Mihaila Kukuškina sa jediný raz v kariére prebojoval do najlepšej osmičky na grandslamovom turnaji a jediný úspech v kariére proti hráčovi z top 10.

Najlepší srbský tenista Novak Djokovič.
Dobrá správa pre slovenských tenistov! Srbi proti nám nenastúpia v najsilnejšom zložení Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});