Takýto luxus mal na Dakare Jazíd Al-Rádží: Zlatá sprcha a splachovač vydržali do 6. etapy...

Od prvej etapy tohtoročného Dakaru budil pozornosť! O nikom sa toho toľko nepopísalo ako o ňom. Aj preto, že hviezda hostiteľskej krajiny ...
  • Zdroj: youtube, motorsport.com

Od prvej etapy tohtoročného Dakaru budil pozornosť! O nikom sa toho toľko nepopísalo ako o ňom. Aj preto, že hviezda hostiteľskej krajiny Jazíd Al-Rádží patril k najväčším favoritom kategórie automobilov, no predovšetkým preto, že mal k dispozícii luxus na tomto podujatí nevídaný. Tam, kde iní spávajú v stane, mal on k dispozícii karavan so zlatou sprchou i splachovačom.

FOTOGALÉRIA: Takýto luxus mal na Dakare Jazíd Al-Rádží

Ani tento obdivovaný luxus ho však k vysnívanému triumfu nepriviedol. Saud, ktorý je členom jednej z najvýznamnejších podnikateľských rodín v Saudskej Arábii, takže nemusí obracať každý rijál (miestna mena), vypadol po havárii na svojej Toyote Hilux z hry o víťazstvo v 6. etape, v ktorej havaroval. Teoreticky by sa za dna dni mohol vrátiť do pretekov, no vďaka penalizácii už určite nevyhrá.

Luxusné zázemie vyvolalo rôzne reakcie. Najčastejšou bola otázka, čo je toto – viď video – ešte vôbec ten pravý Dakar? Skôr to vyzerá na prehliadku predraženého apartmánu v Dubaji.

Luxusná flotila vozidiel, ako sám tím bývania nazýva, sa skladá z troch obytniakov. Ten prvý slúži ako konferenčná miestnosť pre hostí, má aj svoju kuchyňu. Druhý obytný automobil je určený jazdcovi – okrem obývacej izby s niekoľkými pohovkami má aj súkromný apartmán, ktorý tvorí manželská posteľ, televízia, šatňa, pozlátená sprcha s kachličkami aj pozlátené splachovadlá pri záchode. Tretí karavan je určený hosťom.

Je to úžasné, ale aj tak si takmer každý spája Dakar s dobrodružstvom, ku ktorému patria nielen piesok, ale ak spánok v stane či v bivaku pod holým nebom.

Toto autíčkou je magnetom objektívov na tohtoročnom Dakare.
Hit Dakaru 2024: Pop-artové autíčko so ženskou posádkou! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});