Nadal zarmútil fanúšikov po celom svete: TOTO nikto nečakal!

Rafael Nadal si napriek viac-menej úspešnému návratu na tenisové turné pre zranenie nezahrá na Australian Open. Zranenie bedra neprestáva ...

Rafael Nadal si napriek viac-menej úspešnému návratu na tenisové turné pre zranenie nezahrá na Australian Open. Zranenie bedra neprestáva trápiť Rafaela Nadala (37) aj po návrate. Až tak, že musí zrušiť Australian Open.

Fotogaléria

„Počas môjho posledného zápasu v Brisbane som mal problémy so svalom. Keď som dorazil do Melbourne, urobil som magnetickú rezonanciu a zistilo sa, že vo svale je trhlina,“ uviedol Španiel na Instagrame. Zranenie však nie je na tom istom mieste ako zranenie, ktoré ho prinútilo dať si dlhú pauzu. Necíti sa pripravený odohrať päť setov na najvyššej úrovni, a preto sa nezúčastní prvého grandslamového turnaja roka. "Letím späť do Španielska, aby som sa poradil so svojím lekárom, dostal liečbu a oddýchol si."

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa teší z výhry nad Taliankou Elisabettou Cocciarettovou.
Víťazný štart sezóny: Hrunčáková triumfovala v Aucklande Zobraziť článok

Napriek tomu zostáva 22-násobný grandslamový šampión pozitívny: „Napriek smutným správam, že nebudem môcť hrať pred neuveriteľným melbournským publikom, nie je to zlá správa a zostávame optimistickí po zvyšok sezóny." Tri zápasy, ktoré odohral na turnaji v Brisbane (skončil vo štvrťfinále), ho „veľmi potešili“. Nestráca zo zreteľa svoj cieľ – o tri mesiace hrať na najlepšej úrovni.

V Brisbane sa Malorčan po takmer ročnej prestávke vrátil na turné ATP. Nadal odohral svoj doterajší posledný zápas na minuloročnom Australian Open, keď vypadol v 2. kole. Potom oznámil, že trpí zranením bedrového kĺbu a bude vyradený z hry. Začiatkom júna ho dokonca operovali, a preto už po zvyšok roka nehral žiadne turnaje. V rebríčku sa teraz prepadol na 451. miesto.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});