Nemilosrdné KO! Neporazený Slovák zložil českú legendu v prvom kole

Ringom sa zatiaľ presekáva na jednotku. Kosí jedného súpera za druhým, porážka mu nič nehovorí. Taká je boxerská cesta slovenského strelca ...
  • Zdroj: Patron Boxing

Ringom sa zatiaľ presekáva na jednotku. Kosí jedného súpera za druhým, porážka mu nič nehovorí. Taká je boxerská cesta slovenského strelca Mária Zábojníka, ktorý tento rok začal opäť žiť. Vlani bol na dne, ovplyvnilo ho zranenie. Deň pred Silvestrom vystrelil na vrchol.

Slovenský boxer Viliam Tankó.
Boxerská elita si podmanila Bratislavu! Tankó po triumfe pomáhal, úspešná premiéra Kollera Zobraziť článok

Pred domácim publikom v Bratislave na akcii The Ring 9 ukončil českú legendu Milana Procházku masívnym knokautom v prvom kole. Pripísal si jedenástu výhru, získal životné víťazstvo.

„Zatiaľ je to pre mňa naozaj krásny rok, ktorý budem chcieť zavŕšiť výhrou v Bratislave. Bude to pre mňa asi jeden z najlepších rokov v kariére, pretože som sa dostal z dna a som späť,“ prial si slovenský zabijak pred bojom v rozhovore pre kaocko.cz. Priane sa mu splnilo.

Obaja bojovníci lákali na skvelé predstavenie, obaja verili vo svoje víťazstvá. Správna československá rivalita bola poznať pred bojom aj v ringu. Jeden z najočakávanejších zápasov večera sa dostal k slovu ako predposledný. Na vyčkávanie nebol čas, obaja bojovníci sa hneď pustili do akcie.

Prvé rany vyslal Procházka. Na bitku s rivalom bol dôsledne pripravený, správne
namotivovaný. Neporazený Slovák sa ale rozhodne nenechal. Toto bola jeho noc. Šiel si svoje, držal sa plánu, potom trafil smrtiacu guľku. Krásnym úderom poslal Procházku k zemi. Skúsený veterán chcel rýchlo pokračovať v boji. Postavil sa a vzápätí zrútil do povrazov po druhý raz. Bolo hotovo. Očakávaný zápas skončil po 122 sekundách.

 

Na jednej strane radosť, eufória, na druhej strane druhé zmätok a sklamanie. Český veterán tento rok chytil druhý dych, Zábojník mu ho ale nemilosrdne ukradol. „Žiaľ, teda chvála Bohu, som rád, že som vyhral. Milan bol tvrdý, trafil niekoľko nepríjemných rán, ale som veľmi rád, že som zvíťazil,“ usmial sa po boji víťaz, ktorý má v pláne osláviť víťazstvo búrlivým Silvestrom.

Oslavovať môžu tiež promotéri Patron Boxing. Bratislavský galavečer bavil a zdá sa, že nebude poslednou misiou na slovenskou území.

 

 

Viac k téme:

Zdroj: Patron Boxing

Odporúčame z TIVI.sk
 
});